Actualitate Cultură

Suntem Vocea Lor… suntem vocea sighetenilor! (autor, Noemi Boje)

image_printPrinteaza

Adesea ne întrebăm: cum putem dobândi bucuria/ fericirea/ împlinirea sufletească?

E atât de simplu… TOTUL e la o aruncătură de băț. Cu toții știm că Dumnezeu lucrează cu și prin oameni. Poate că nu de puține ori trecem pe lângă semenii noștri fără măcar să-i privim, fără să le citim tristețea de pe chip sau din ochi. Oare doar lacrimile descriu suferința unui om? Evident că nu! Dacă am reflecta un pic ne-am da seama că Dumnezeu îi iubeşte pe toţi oamenii la fel de mult. Nu pentru că am făcut noi ceva bun pe pământ sau că merităm, ci pentru că El este izvor de iubire. De ce să nu dăm mai departe ștafeta fericirii, a iubirii, a bucuriei, celor mai puțini norocoși?…

Astăzi, noi, cei din Asociația SUNTEM VOCEA LOR, am ales să fim IUBIRE/ BUCURIE/ SUSȚINERE pentru mai bine de 17 copilași din medii defavorizate.

Am reușit să le facem baie, i-am schimbat în haine curate și confortabile, am mâncat împreună, iar mai apoi am vizionat un film, a fost cu adevărat ca o… Duminică în familie.
Pentru a ajunge la sufletele lor am avut de parcurs multe etape. Nu-i singura noastră întâlnire de acest fel, dar nici astăzi nu putem mărturisi că este simplu. Nu este simplu, însă e înălțător ca la finalul zilei, când inima ne zburdă de fericire, să fim împăcați pentru ceea ce am reușit să învățăm și să realizăm.

Am învățat că respectul pentru semenii noștri rămâne fundamental în relaționarea noastră cu ei.

Am învățat că adevăratul „Mulțumesc!” vine din priviri înlăcrimate şi că recunoștința nu are grad de măsurare.

Am învățat că a oferi celor sărmani hrană și accesul la duș, precum și hainele de care au atâta nevoie nu înseamnă milă sau pomană, ci un sprijin real, un prim pas spre o normalitate pierdută sau „furată” de circumstanțe de neimaginat, de drame marcante.

Am învățat că suntem egali în fața neșansei – care poate lovi în orice moment al vieții, spulberându-ne puterea de a ne apăra de vicii și pericole.

Am învățat ce înseamnă Iubirea/ Pacea și Liniștea sufletească: să ne metamorfozăm în „pielea” celor sărmani, iar mai apoi, dacă la finalul zilei reușim să găsim o fărâmă de care să ne agățăm pentru a zâmbi din suflet, înseamnă că a meritat toată osteneala.

Împreună însă, atât cât este necesar, este posibilă redobândirea treptată a unui echilibru interior și a unei autonomii personale care să ducă la creșterea calității vieții beneficiarilor serviciilor noastre, scopul principal al asociației noastre.

ASTĂZI a meritat! Nu-i nici prima și nici ultima zi în care motivul bucuriei noastre sunt chiar ei: cei de pe „tărâmul celor nevăzuți”. Exact așa se dobândește Fericirea! Iubind, sprijinind, îmbrățișandu-i pe cei în suferință!

MULȚUMIM domnului Andrei Tivadar pentru donația făcută; Părintelui Eugen și Fraților Franciscani Capucini din Sighet, voluntarilor noștri Negrea Florentina, Opriș Alexandra, Boje Bogdan, Boje Noemi, Nicu Hendri, plus alți peste 30 de voluntari ai asociației care au venit cu idei și susținere necondiționată.

Ziua de azi, acțiunea de azi nu ar fi fost posibilă fără implicarea doamnei Opriș Ionica – Viorica, președinta Asociației Suntem Vocea Lor!
ÎMPREUNĂ suntem mai buni… pe zi ce trece!

Noemi Boje

Duminică, 30 mai 2021

oferta-wise

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

oferta-wise