Actualitate Interviuri ONG

INTERVIU: Animator zâmbete pentru cei mici – și… tabăra celor mari!

image_printPrinteaza

Vara aceasta, luna aceasta, cu cele cinci zile speciale, sigur va râmâne în memoria copiilor participanți la tabăra organizată de Asociația „Frați Minori Capucini” (cu sprijin financiar și de la Consililul Județean Maramureș). Dacă la copiii din Poienile de sub Munte, integrați perfect în programul taberei, implicarea și veselia au fost maxime, la adulți – cunoscându-i pentru prudența specifică „vârstei” – doar o discuție directă putea să ne edifice în legătură cu evenimentul desfășurat sub… ochii lor. Am solicitat – și am primit prompt! – la rece, câteva impresii „locale” din partea domnului director al Școlii nr. 4 Poienile de Sub Munte, prof. Chifa Ștefan, precum şi a gazdei, „mama Irina”.

Salut, Sighet! : În această lună, şcoala dumneavoastră a fost gazda unei tabere organizate de Asociația „Frați Minori Capucini” din Sighetu-Marmaţiei. Cum au reacţionat elevii din instituția pe care o conduceți, la această… provocare?
Chifa Ştefan: Elevii au venit cu mare bucurie și s-au adaptat foarte bine la activitățile propuse în cadrul acestui proiect. A fost o noutate tabăra în sine, iar activitățile le-au captat total atenția.

 Salut, Sighet!: Ce a adus nou acest tip de tabără în comuna dumneavoastră?
Chifa Ştefan: Fiind prima tabără la şcoala noastră, a fost o provocare şi, cred eu, de bun augur. Activităţile au fost extrem de captivante şi copiii au participat cu drag şi entuziasm. Avem – prin această primă ediție – și un model replicabil pe viitor.

Salut, Sighet!: Care dintre activitățile propuse vi s-a părut cea mai interesantă și de ce?
Chifa Ştefan: Toate activitãţile au fost interesante, educative şi în beneficiul elevilor. Mi-ar fi greu să aleg una anume!

Salut, Sighet!: V-ar interesa ca şi în anul următor să fiţi gazda unui proiect similar?
Chifa Ştefan: Abia aşteptăm să continuăm colaborarea şi în viitor şi, mai ales, să facilităm accesul cât mai multor copiii la acest gen de tabără.

Salut, Sighet!: În încheiere, ce transmiteți echipei Asociaţiei „Frați Minori Capucini”?
Chifa Ștefan: Mult succes membrilor Asociației „Frați Minori Capucini”! Și… cât mai multe proiecte direcționate pentru educația copiilor.

Salut, Sighet!: Doamna Irina Popovici, ați fost gazda membrilor Asociaţiei „Frați Minori Capucini” pe perioada derulării taberei de vară. Cum v-ați adaptat la spiritul taberei și cu această experienţă inedită?
Irina Popovici: Am fost încântată să fiu… mama – gazdă a frumoşilor tineri care au lucrat cu copiii noştri, să-i cunosc în… acțiune şi, sincer m-am bucurat și eu de bucuria cu care copiii noştri au participat la această interesantă tabără, care a fost, cred eu, un real succes. Aş dori să îi mulţumesc doamnei învăţătoare Hanţig Stela care și-a adus un însemnat aport la acest superb debut, un prim pas pentru multe viitoare activități și proiecte. Mi-aș dori să îi revăd pe aceşti frumoşi tineri şi anul viitor şi, mai ales, să îi găzduiesc din nou. Le doresc tuturor sănătate şi bucurii nenumărate, precum şi o vacanţă frumoasă!

Echipa  Salut, Sighet!

 

oferta-wise

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

oferta-wise