Actualitate Cultură Știri

Toamna, în Maramureș se vizionează filme eco

image_printPrinteaza

Un eveniment dedicat filmului ecologist are loc în perioada 5-8 octombrie 2017 în Maramureș, la Sighetu-Marmației. Festivalul Internaţional de Filme scurte Eco (SEFF – Short Eco Film Festival), aflat la prima ediție, își deschide porțile pentru aceia care au ceva de împărtășit sau caută să se lumineze cu privire la teme precum ecologie, durabilitate, conservarea naturii, biodiversitate.

Evenimentul este organizat in cadrul proiectului “Focalizare prin Obiectiv: Dezvoltare Durabilă”, implementat de Asociația Valea Verde și co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă.

SEFF își dorește să sensibilizeze prin puterea filmului, să transmită semnale de alarmă privind probleme legate de conservarea mediului natural, să spună povestea unor habitate valoroase, cu biodiversitate bogată.

31 de producții din 21 de țări au fost selectate să fie proiectate în cadrul acestei prime ediții a festivalului. Sunt filme despre viața sălbatică, recifuri de corali, eroi ai mediului, specii de animale și păduri în pericol, apicultori, filme despre fragilitatea și misterul naturii, prezentate în cadrul celor trei categorii competiționale: Micro Eco (filme cu durata de până la 1 minut), Super Eco Short (filme cu durata de 1-5 minute), Eco Short (filme cu durata de 5-30 minute).

Cei care vor juriza filmele selectate pentru SEFF 2017 sunt: dr. Ioan Coroiu (conferențiar și fost decan al Facultăţii de Biologie, Universitatea Babeș-Bolyai), Dan Păvăloiu (realizator și prezentator TV), Alexandru-Radu Săvulescu (expert în comunicare pe probleme de mediu) și Flavius Medan (cameraman).

Proiecțiile vor avea loc în zilele de vineri, 6 octombrie și sâmbătă, 7 octombrie, în amfiteatrul George Vâlsan al Universității Babeș-Bolyai și în sala Transist a Primăriei Sighetu-Marmației. Detaliile programului pot fi găsite aici: ecofilm.ro/program.

În afara proiecțiilor de film, la SEFF au loc discuții și prezentări pe teme legate de mediu și de impactul filmelor eco, festivalul devenind locul de întâlnire a realizatorilor de film, a cadrelor didactice universitare și a ONG-urilor cu profil ecologic.

Vă așteptăm la SEFF.

Asociația Valea Verde
Sighetu-Marmației, Maramureș
ecofilmRO@gmail.com
www.ecofilm.ro
www.facebook.com/ecofilmRO

 

 

 

 

 

 

oferta-wise

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

oferta-wise