Actualitate Sport

Un final de săptămână incandescent și „sărat” la șah pentru juniorii și copiii sigheteni

image_printPrinteaza

Cei mai buni juniori din Maramureș, Trifoi Mihaela-Ioana și Mintău Andrei-Cătălin, au plecat la Craiova, unde participă la faza finală a Olimpiadei Naționale de Șah la nivel de liceu. Ei reprezintă Maramureșul.

Un alt grup de copii legitimați la CS Sig-Mar Sighetu Marmației se întrec la Baia Mare în cadrul GLS (Campionatul pe Instituții Școlare): Kraus Ivan și Marchiș Maria (Colegiul Național Pedagogic Regele Ferdinand), Lenghel Mara-Sonia (Școala Gimnazială George Coșbuc), Codrea Tudor-Ioan (Școala Gimnazială Mihalyi de Apșa), Muntean Andreea (Școala Gimnazială Botiza).

Cel mai mare grup va juca în salină la Cupa Salina Turda. Aici enumerăm jucători experimentați: Șofineți David-Andrei, Șofineți Marian-Ioan, Moldovan Alina-Cristina, dar și alții, începători, ca Aczberger Sarah-Maria, Utan Andrei-Marius și Coman Alexandru. Alături de aceștia, pentru prima oară debutează în concurs Decsei Matei Adam, Mich Andrei Constantin Ștefan, Mich Ștefania Eliza, Toporan Adrian Mihai, Chindriș Tudor, Butuza Andrei, Butuza Antonia, Pop Tudor și un român din Ucraina, Țiple Maximilian-Ioan.

Ei sunt însoțiți de antrenorul clubului, Ioan Costiuc.

Le dorim tuturor succes!

ing. Andrei Jurassa
Arbitru național de șah

oferta-wise

1 Comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 • De pe toate fronturile jucate pe eșichier copiii și juniorii sigheteni au obținut următoarele rezultate:
  La Craiova, la ONSS finala pe țară, Trifoi Mihaela-Ioana a obținut mențiune, locul V, Mintău Andrei-Cătălin locul X. Acest turneu nu a respectat condițiile FIDE (Federația Internațională de Șah) s-a desfășurat pe distanța doar a 7 runde, mult prea puțin față de numărul și valoarea participanților. În aceste condiții Trifoi Mihaela-Ioana a pierdut doar o singură partidă care a plasat-o pe locul V, MIntău Andrei-Cătălin a pierdut 2 partide care l-a situat pe locul X. Oricum, este o participare onorabilă.
  La GLS (Campionatul pe Instituții Școlare) La Baia Mare, Muntean Andreea-Maria, Codrea Tudor-Ioan, Chindriș Maria, Rus Maria, Marchiș Maria au obținut locul I., fiecare la nivelul lui de clasă. Lenghel Mara-Sonia a obținut locul II, Perța Eduard locul III.
  În sfârșit, cei care au luat botezul șahului în Salina Turda au obținut următoarele rezultate:
  Țiple Maximilian-Ioan, locul I la categoria 10 ani, Decsei Matei Adam locul III la categoria 6 ani. Consacrații Aczberger Sarah-Maria locul II la categoria 10 ani fete, Șofineți David-Andrei locul III la categoria sub 14 ani. Și ceilalți jucători au acumulat puncte rating și evident experiență. Rezultatele sunt satisfăcătoare deși personal nu sunt foarte mulțumit.
  Felicit toți jucătorii participanți! Este un succes pentru șahiști.
  PS. Acum ne pregătim pentru turneul de la mare, FISCA 2023, tot pentru recreație și vacanță.

oferta-wise