Actualitate ONG Știri

Un zâmbet sănătos, marca Rotary Club Sighet! (autor, Camelia Pesek)

image_printPrinteaza

În anul 2012, Clubul Rotaract Sighet implementa unul dintre proiectele sale de suflet: “Un zâmbet sãnãtos!”, proiect care, la vremea respectivã, îşi propunea sã se ocupe de igiena oralã a beneficiarilor Fundaţiei Casa Famiglia “Madre Colomba”.

Echipa de proiect era formatã din Sabina Lihet (medic stomatolog voluntar), Cristian Pozman (medic stomatolog voluntar) şi Dan Ofrim (responsabil logisticã proiect). Timp de mai bine de 3 ani aproximativ 200 de copii au beneficiat de serviciile oferite în cadrul proiectului, numãr care, “tradus” în zâmbete, ne dã o idee asupra frumoasei munci depuse de cei implicaţi în proiect.

Timp de un an şi jumãtate proiectul a fost întrerupt, dar a renãscut în primã fazã cu intervenţia membrilor clubului Rotaract care, prin forţe proprii, au renovat cabinetul stomatologic aflat în incinta fundaţiei şi s-a concretizat ca prim proiect al dombişoarei doctor Lihet Sabina din postura de proaspãt membru al clubului Rotary Sighet, club care sprijinã toate demersurile necesare bunei desfãşurãri a activitãţii.

Clubul Rotary lucreazã la înfiinţarea unei echipe de medici (din club sau alte cadre medicale interesate), care, în funcţie de specialitãţile lor, sã îşi ofere serviciile beneficiarilor fundaţiei ori de câte ori este necesar.

Am avut plãcerea sã stau de vorbã cu cea care este, fãrã îndoialã, sufletul acestui proiect, medicul stomatolog Lihet Sabina, şi am rugat-o sã împãrtãşeascã cititorilor siteului „Salut, Sighet!” câteva gânduri despre motivaţia dânsei: „…. partea cea mai frumoasã din ceea ce fac este… finalul. Atunci câd tragi linie şi te simţi mulţumit sufleteşte. Când faci un bine, te simţi mai bun, mai curat; când faci de mai multe ori un bine – este fantastic! Într-o lume materialã în care totul se învârte în jurul banului, foarte puţine lucruri te mai pot împlini sufleteşte. Când dãruieşti ceva şi nu aştepţi sã se întoarcã rãsplata, ai ocazia sã primeşti în schimb reacţii: bucurie, zâmbete, lacrimi. Aceasta este de fapt recompensa! Cu atât mai mult când vin din partea unor copii atât de fragili. În altã ordine de idei, pe lângã partea aceasta cea mai frumoasã, mai vine şi ceea ce este esenţial, şi îmi place la fel de mult: este vorba despre meseria mea, în sine. Meserie pe care o desfãşor cu drag, este un continuu exerciţiu, o continuã cunoaştere prin fiecare caz unic în parte.”  (Sabina Lihet)

Felicitãri, Sabina, succes în continuare, îţi dorim sã sculptezi multe zâmbete pe faţa şi în sufletul copiilor cu care lucrezi!

Autor, Camelia Pesek  

oferta-wise

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

oferta-wise