Actualitate Știri

Vara aceasta, pescărușul Jonathan Livingston a convins copiii de la Micul Prinț că merită să creadă în visele lor! (autor, Camelia Pesek)

image_printPrinteaza

După 5 săptămâni de activități intense, solicitante din toate punctele de vedere, se încheie cu succes cea de a 9-a tabără de vară anuală organizată de Asociația „Frați Minori Capucini” în cadrul Centrului de Zi „Micul Prinț”. Tematica din acest an s-a bazat pe ideea preluată din cartea „Pescărușul Jonathan Livingston” care încurajează „să crezi în visele tale!”, îndemn în jurul căruia au fost elaborate activitățile taberei.

Câți tineri și copii s-au bucurat de-a lungul acestor frumoși ani de apropierea prietenească, de stilul educativ deosebit, dar mai ales de entuziasmul sincer cu care educatorii și voluntarii au muncit…? Greu de spus. Cert este că, „ceea ce s-a semănat, mai devreme sau mai târziu, va purta rod”.

Cei aproximativ 70 de copii care ne-au fost parteneri în această vară în aventura desoperirii civilizațiilor antice (mayașă, vikingă, eschimoșă, dacă sau japoneză) au ajuns la sfârșit de drum bogați nu neapărat din punct de vedere teoretic, ci mai degrabă absorbiți de frumusețea învățării prin joc, competiție, abillități creative și mai ales de deschiderea înspre nou, prietenie și acceptare.

Poate că în unele momente noi, ca organizatori, am simțit oboseala și povara „vremii” – nu poți să pretinzi să ai aceeași energie și elan precum…. altădată – dar emoțiile pe care acesti copii simpli ți le trezesc, te fac să nu ții cont de limite, să dai totul pentru că în final știi că munca ta își găsește ecoul mai devreme sau mai târziu!

Chiar dacă tabăra s-a încheiat, aș dori să transmit participanților să prețuiască ceea ce au primit în această vară, să dea spațiu dorinței de schimbare și să nu uite că merită să crezi în visele tale!

Vacanță plăcută în continuare, ne revedem la toamnă!

Autor, Camelia PESEK

oferta-wise

2 Comentarii

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Cinste lor!
    Cand vezi un copil,te bucuri! Cand vezi un grup de copii, esti fericit! Cand vezi ca o asociatie, in cazul nostru Asociatia „Fratii minori capucini” nu-ti mai gasesti cuvinte pentru ce fac ei! Cinste lor, cinste instructorilor si voluntarilor, dar cinste si copiilor care frecventeaza activitatile organizate pentru ei! Este ceva nobil sa te ocupi voluntar de educatia unor copii, care, de multe ori nu au posibilitati sa-si petreaca vacantele in alte parti si atunci, le sare in ajutor aceasta asociatie. Nu cunosc direct, de la fata locului ce fac, ce activitati au, dar, din cele citite ani de-a randul despre asociatie, am tras concluzia ca aici se munceste cu inima si cu suflet de oameni dedicati voluntariatului, oameni care au inteles ca implicarea lor in educarea copiilor prin joaca si totodata predare de „lectii” din diverse domenii are un rol hotarator pentru viitorul pozitiv al copiilor participanti la activitati. Cadrul organizatoric, atmosfera recreativa, colectivul, scoate la suprafata tot ce este mai bun in copii si asta spre bucuria noastra, care, in ziua de azi mai vedem si copii cu un comportament necorespunzator, negativ care dauneaza asura evolutiei in viata a tinerilor care, de multe ori, apuca sa mearga pe drumuri gresite! Ma bucur nespus de mult cand aud sau vad ca cineva se ocupa, dezinteresat de copii, ca se depun eforturi intelectuale si financiare pentru educarea copiilor si nepotilor nostri. Este un fapt pozitiv, este un dar pentru sigheteni ca aceasta asociatie „Frati Minori Capucini” fiinteaza si la noi in oras, organizand tabere de vara cu caracter educativ! Inca o data, cinste lor si felicitari pentru ceea ce fac!

oferta-wise