Actualitate Cultură Video

[VIDEO] Festivalul Internațional de Colinde, Datini și Obiceiuri de Iarnă la Ucraineni – Sighet, 2018

image_printPrinteaza

Uniunea Ucrainenilor din România (Filiala Maramureș) și Biserica Ortodoxă Ucraineană, Sighet au organizat cea de-a XXV-a ediţie a FESTIVALULUI INTERNAȚIONAL DE COLINDE, DATINI ŞI OBICEIURI DE IARNĂ LA UCRAINENI, care s-a desfășurat la Sighetu Marmaţiei, sâmbătă, 20.01.2018. După parada alaiurilor prin centrul orașului, cu începere de la ora 13:30, la Sala „George Enescu” s-a desfășurat concertul prezentat de grupurile de colindători din țară și din străinătate.

Video, Timur Chiș

oferta-wise

1 Comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Traditii!
    Ce frumos este atunci cand nu iti uiti radacinile, cand ai posibilitatea sa perpetuezi ceea ce este obicei, datina si traditie a etniei din care te tragi!
    Orasul nostru, ospitalier, asa cum este intotdeauna, a gazduit bucuria organizarii festivalului de datini si obiceiuri de iarna ale etniei ucrainene. Un val de culori cu multe colinzi si traditii s-a revarsat pe centrul capitalei Maramuresului istoric cuprinzand la un loc, cele mai reprezentative grupuri artistice din localitatile tarii si din vecinatatea hotarelor noastre cu populatie ucraineana care au venit cu talentul lor sa impresioneze spectatorii prezenti din Sighet,fericiti sa-i aplaude pentru efortul lor! Frumoasa aceasta parada,frumos acest obicei de a arata ca nimic nu moare, atunci cand iti iubesti natia si îi doresti continuitatea intr-un spirit pasnic si de respect fata de populatia majoritara cu care convietuieste de-a lungul atator ani!
    Felicitari si la anul va asteptam din nou!

oferta-wise