Actualitate Social Știri

Vreau să fiu Primarul Sighetului: Gabriel FILIPCIUC!

image_printPrinteaza

Da, vreau să fiu primarul Sighetului!
De ce?…. Pentru că eu cred în oameni! Cred cu tărie că puterea unei comunități o dă puterea fiecăruia dintre noi! Cred că binele nostru al tuturor îl avem în „rucsacul” nostru al fiecăruia! Lucrul acesta mă motivează să fiu în mijlocul vostru căutând soluțiile cele mai bune. Sighetul este crezul meu și credința mea este că am obligația să întorc totul comunității!

După mine, EDUCAȚIA și SĂNĂTATEA sunt pilonii esențiali ai unei societăți. Dacă nu avem oameni sănătoși și educați, nu avem nimic!

Vreau să încep prin a mulțumi încă o dată tuturor celor care ați semnat pentru mine și echipa PMP! Este prima mea campanie electorală. Sunt multe lucruri la care m-am așteptat, despre care mi s-a spus, dar am întâlnit și multe surprize neașteptate, unele plăcute, altele mai puțin plăcute, dar toate mi-au dat curaj și m-au făcut mai puternic.

Ce am să scriu mai jos vine dintr-o experiență personală. Ani la rând am observat neputincios lipsurile comunității noastre! Am trecut prin multe dintre locurile care în alte vremuri erau mândrie pentru fiecare dintre noi. Acum, am văzut doar ruine care doar amintesc de ceea ce eram odată! Așa că am așternut pe hârtie frânturile pe care le cred esențiale pentru a trăi normal într-o societate a secolului XXI.

SIGHETUL Urban

Nu putem să vorbim despre absolut nimic atâta timp cât nu avem lucrurile necesare să apropiem oamenii. În primul rând drumuri de acces care să îi aducă pe alții la noi, sau să ne ducă pe noi la ei. Trebuie urgent să reparăm, reabilităm și modernizăm infrastrucutra rutieră și pietonală!

SIGHETUL Civilizat

Trebuie să acordăm demnitatea și respectul oamenilor. Și asta trebuie făcut zilnic. Așadar trebuie să avem un comerț stradal ordonat, curat și elegant.

SIGHETUL Vesel

Dintotdeauna am privit Sighetul prin ochi de copil. Sunt trist că nu exista siguranță pentru copiii noștri sau locuri special amenajate unde să se joace fără ca noi să fim îngrijorați. Vom construi noi locuri de joacă și spații de agrement.

SIGHETUL Multicultural

Multiculturalitatea comunității datorită conviețuirii a multor popoare, fiecare cu tradițiile lor ne oferă posibilitatea și obligația de a depune toate eforturile pentru a păstra și a dezvolta ceea ce am moștenit. Astfel, vom consolida integrarea socială prin acces la educație și cultură.

SIGHETUL Orașul Impozitelor Mici

Trebuie să păstrăm în limite minime taxele și impozitele sighetenilor. Nu trebuie să încercăm să acoperim găurile bugetare pe spatele oamenilor prin mărirea de taxe și impozite locale, avem nevoie de oameni specializați pentru a atrage fondurile necesare proiectelor imediate ale Sighetului.

SIGHETUL Respiră

Problema protejărji mediului a fost doar subiect politicianist de campanie electorală o dată la 4 ani. În rest, nu s-a făcut nimic. Vom proteja mediul și vom ecologiza terenurile contaminate. Doar așa vom respira aer curat și vom putea să vorbim de sănătate în urbea noastră.

SIGHETUL Sportiv

Suntem o comunitate care iubește mișcarea și sportul. Avem sportivi care au făcut performanță pentru Sighet și România. Nu am știut niciodată să apreciem astfel de oameni. Să îi respectăm așa cum se cuvine! Vom reabilita și dezvolta infrastructura sportivă. Vom da sportivilor meritul care li se cuvine.

SIGHETUL are Suflet

Din păcate, astăzi mulți dintre noi nu ne gândim la cei care au construit orașul, la cei care ne-au dat o casa… la cei care ne-au dat suflet! Nimic mai eronat și mai grav! Trebuie să acordăm respect, îngrijire și iubire pentru seniorii noștri!

SIGHETUL Învață

Mă gândesc la băiețelul meu! Mă gândesc la viitor! Mă gândesc la ce le oferim azi copiilor noștri! Și în acel moment sunt sigur că trebuie să construim și să reabilităm creșe, grădinițe și școli.

SIGHETUL Casa Ta

Orașul nu s-a dezvoltat. Mă gândesc că nu punem accent pe oameni valoroși care să dezvolte Sighetul, pe oameni care să lase amprenta profesionalismului lor. Trebuie așadar să ne apucăm de treabă și să construim locuințe pentru tinerii specialiști și locuințe sociale.

SIGHETENII Parchează Comod și Rapid

Vrem dezvoltare! Vrem turism! Dar nu oferim comoditate și accesibilitate. Trebuie să reproiectăm parcări publice supraterane sau subterane și parcări de domiciliu.

SIGHETUL în Haine Noi

Văd oameni triști, care se deplasează ținând capetele plecate! Nu privesc cerul! Nu privesc imobilele. Uitându-mă în jur mi-am dat seama că nu au motive. Clădirile sunt triste, peisajul e deprimant și fără speranță. Trebuie să reabilităm fațadele blocurilor, eficientizând consumul de energie al caselor noastre.

Și ar mai fi mult de dezvoltat! Oriunde îți întorci privirea îți dai seama câte ar fi de făcut. Te gândești că au trecut 30 de ani în care administrațiile nu au facut mare lucru! Scaune și cuie! Am pierdut respectul și demnitatea! Trebuie să ne scuturăm și să redevenim noi! Demni și respectuoși! Exact așa vreau eu să vă Sighetul și sighetenii!
Și nu uitați, noi nu luptăm împotriva cuiva, luptăm pentru CEVA.
Îndreptați-vă gândurile și eforturile spre lucruri POZITIVE!

Gabriel Filipciuc
Candidat la demnitatea de Primar al Sighetului

oferta-wise

4 Comentarii

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 • Pana aici toate bune D-le Filipciuc , daca ati avea curajul sa ne spuneti , pe scurt bineinteles , si povestea d-stra de viata si inclinatiile politice ,(pentru cei care nu va cunosc) poate ne-am mai apropia mai mult de curajul si votul cetatenilor.
  Va multumim !
  Cu respect.

  • Bună ziua! Îmi cer scuze pentru răspunsul întârziat la comentariile generate de mesajul meu destinat sighetenilor.
   Mă numesc Gabriel Petru Filipciuc, descendent al familiei Filipașcu de Dolha și Petrova. Sunt născut și crescut în Sighetu Marmației, într-o familie de oameni simpli cu valori creștine. Sunt absolvent al Colegiului Național Dragoș Vodă. Pentru mine cea mai mare realizare este familia, astăzi fiind soț și tatăl unui băiețel de 2 ani și 7 luni.

   De profesie jurist, de-a lungul timpului am fost consilier al Camerei Agricole Maramureș, iar în prezent consilier în cabinetul vicepreședintelui Consiliului Județean Maramureș. Am intrat în această competiție pentru a da un suflu nou administrației locale și a reda respectul sighetenilor!

 • Da ! vrem mai mult din activitatea Dumneavoastra politica , sociala , profesionala , si chiar familiala daca se poate .
  Cele scrise de Dumneavoastra sunt bune , dar mai lipsesc multe. Nu toata lumea va cunoaste D-le Filipciuc.
  Multumim!

 • Dupa cum am spus, un program bun, acoperitor pe obiectivele esentiale, cu exceptionala premiera, care scoate invatamantul si sanatatea de sub blestemul conceptiei comuniste, ca „aceste institutii sunt neproductive”, o evidentiere magnifica a prostiei umane. Sunt primele evidentiate in program. In acest scop, pe langa coeficientul extrem de mic din PIB alocat acesrora, el era si sugativat in liniste dr eltele politice si administratorii acestora, in mod dirtect, sau prin restiificari bugetare, in acelas scop. De aceea, aceste Institutii se afla intr-o situatie dezastruoasa, pe ultimele locuri din Europa, in domeniu, atragand, in mod evident, degradarea pronuntata si a tuturor celorlalte domenii de activitate, care le au la baza.
  Pentru o buna intelegere si consideratie a candidaturii, este foarte potrivit sa fie cunoscuta si aspectul complementar al candidatului, respectiv cel profesional, de activitate sociala, de implicare in trerburile obstesti, in incercarea de corectare a lor, aspecte generale din mediul familial, care sa evidentieze, toate impreuna, cinstea, corectitudinea si demnitatea umana a candidatului, acestea la un loc aducand castigul electoral, urmat de revenirea fireasca a refacerii catastrofale in care se afla zona si dezvoltarea acesteia, in conditii normale, asteptate si urgenr necesare. Se pot lasa in planul ala doilea comenzile politice, care au fost peste tot demagogice si regresive pentru societate. Este uzat puternic sloganul „partidul este totul”, care s-a tot afirmat si practicat dupa 1945-46 si rezultatele se vad. „Cetatenii, natia, tara si populatia ei, cu credinta stramoseasca, reprezinta totul” si nu o gasca, nu interesele personale, hotiile si partidul care le guverneaza, le sustine si legalizeaza(!), dupa cum s-a tot vazut. Schimbarile trebuie sa fie radicale, macar pe zone, stimulativ, daca altfel nu se va putera. Eu sper intr-un aspect pozitiv si pentru a doua componenta. Doamne ajuta!

oferta-wise