Actualitate Sport Știri

Weekend sportiv în Sighetu Marmației! #BeActive (Fii activ!)

image_printPrinteaza

Săptămâna Europeană a Sportului!

În acest an, evenimentele se desfășoară în perioada 23-29 septembrie, sub sloganul #BeActive (Fii activ).

În cadrul Săptămânii Europene a Sportului, vă invităm alături de Clubul Sportiv Municipal Sighetu Marmației și Clubul Sportiv Școlar Sighetu Marmației să vă alăturați acestui demers ce se desfășoară la nivel național și european. Scopul Săptămânii Europene a Sportului este promovarea sportului şi activităţii fizice în Europa şi se adresează tuturor cetăţenilor, indiferent de vârstă, mediu social sau nivel de pregătire fizică.  Săptămâna va inspira cetățenii să fie #BeActive !

Acest demers în Sighetu Marmației  va avea loc sâmbătă, 28 septembrie  2019, ora 12.

Deschiderea va avea loc pe Aleea Pietonală ”Corneliu Coposu”, desfășurarea activitățiilor vor continua în Parcul Grădina Morii.

Parteneri în acest demers sunt: Direcția Județeană pentru Tineret și Sport, Poliția Municipiului Sighetu Marmației, Poliția Locală Sighet.

În cadrul evenimentului se vor desfășura activități sportive și interacțiuni cu sportivi membri ai Clubului Sportiv Sighetu Marmației, elevii și profesorii din cadrul liceelor și școlilor din municipiu!

– ciclism, întâlnirea cu sportivii va avea loc la ora 12, pe Alee Pietonală ”Gheorghe Coposu” pe biciclete!

– cross – se va desfășura un cross amical, toate categoriile de vârstă!

– volei, baschet, sah,  fotbal (demostratii de practicare a acestor sporturi);

– dans alături de sportivii din Clubul Mini Maxi Dance Club;

– alte activități dedicate sportului.

Săptămâna #BeActive:

–  încurajarea participării la activități sportive și fizice, în special prin sprijinirea Săptămânii europene a sportului:

– promovarea educației în și prin sport cu accent special pe dezvoltarea competențelor susținerea punerii în aplicare a orientărilor UE privind carierele sportivilor;

– promovarea voluntariatului în domeniul sportului;

– combaterea dopajului, în special în mediile recreative;

– îmbunătățirea guvernanței în domeniul sportului;

– combaterea violenței și a rasismului, a discriminării și a intoleranței în sport;

– încurajarea incluziunii sociale și a egalității de șanse în sport.

VĂ AȘTEPTĂM!!!

Comunicat de presă

 

oferta-wise

1 Comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Imi vine sa rad cand vad acest anunț si ma intreb, unde sa faca sport tinerii din Sighet ca,in marea lor majoritate, bazele sportive au disparut sau au fost distruse, transfomandu-se in pasuni, locuri virane pline cu balarii iar in sali au acces contracost si numai cei cu pile! Sa faci sport in aer liber, nu-i cu putință, mișcare și plimbări pe Solovan, nici atat, ca serpentinele s-au distrus si nici un primar nu a avut inițiativă sa le reamenajeze, lasandu-le in paragină si privându-ne pe noi de-o plimbare lejeră, pana la peștera sau observator, ca nici asta nu mai exista, fiind distrus impreuna cu popicaria din varful dealului! Vrem sport, trebuie sa plătim, astăzi nimic nu-i pe gratis, doar de vorbit si de lăudat cu inițiative mai des găsite la politicieni, ca azi maine, incepe campania electorală si multi dintre ei ne vor minti din nou pentru un scaun de consilier sau de ravnitul fotoliu de primar! Facem sport pe betoane dure, in sali fara caldura sau inchise de municipalitate,in afara de stadion nu mai avem nimic, doar dezinteres si promisiuni! Cartierele sunt pline de copii care ar bate mingea, dar unde? Locurile lor de joaca, astazi sunt ocupate de garaje iar copiii privesc de dupa masini la cerul liber, ca de jucat nu sau unde si ne mai miram de ce atat de multi obezi avem! O fi aceasta actiune salutara dar altele ca ea, poate la anul o sa mai fie si tot pe betoane sau asfalt, ca iarba de gazon de pe terenurile de fotbal a fost inlocuita cu scaieti si balarii! Acesta-i Sighetul sportiv, sa facem miscare, mutand piese de sah sau inot in baltile care troneaza in mai tot orasul, mai ales acum ca ploua! Interes pentru sport, 0 (zero!) si asta datorita administratiei locale, care nu face nimic pentru sportul amator si de masa, doar sprijina initiative mincinoase, ca reale le este greu sa faca, ca nu au unde!

oferta-wise