Actualitate Știri

La Sighet – Întâlnire Rotary la nivel înalt (autor, Diana Apopi)

image_printPrinteaza

Sâmbătă, 24 iunie 2017, este nu doar o sărbătoare a oamenilor și a naturii (Sânzienele și Ziua Internațională a iei), ci și un moment cu o valoare aparte pentru comunitatea sigheteană. La Sala „George Enescu”, va avea loc schimbarea de mandat a cluburilor Interact-Rotaract-Rotary Sighet și Rotary-Voievodal, dar și a cluburilor din Baia Mare, Satu-Mare, Bistrița, Borșa, Vișeu, etc. La acest eveniment participă doisprezece guvernatori din trecut și se face în același timp schimbarea de mandat pentru Guvernatorul Districtului 2241 România și Republica Moldova. Vor participa reprezentanții a peste 30 de cluburi Rotary din România.

Anul rotarian se încheie, iar cei care au fost președinți în perioada 2016/2017, vor da mai departe colanul și ciocanul viitorilor președinți. La final de an rotaractian, rolurile se schimbă după cum urmează:

Ionel Mârza- președinte (past: Diana Mariana Apopi)
Flaviu Gyalog- vicepreședinte (past: Ionel Mârza)
Claudia Coman- secretar (past: Alina Liliana Moiș)
Daniela Grigor- trezorier
Valeriu Vana- PR

Anul 2016-2017 a însemnat pentru Clubul Rotaract Sighet, proiecte adresate comunității, precum și de promovare a Maramureșului. Amintim proiectele „Moș Nicolae caută Ajutoare” (70 de copii din Centrul Școlar de Educație Incluzivă au primit pachete cu dulciuri, rechizite și haine), „Poveste de Crăciun” (10 familii au primit brazi, haine și alimente), „O cană de fericire” (ce a însumat peste 3.000 de lei strânși de club, bani ce au fost direcționați către secția de obstetrică-ginecologie a Spitalului Municipal Sighet, unde s-au renovat 3 băi), „De Dragobete, Rotaract Servește” (prin care s-au strâns 2.100 de lei ce au fost folosiți în următoarele proiecte), „De ziua Femeilor Uitate” (proiect ce a presupus o după-amiază împreună cu locatarii căminului de bătrâni din oraș, în care s-a dansat, s-au împărtășit povești de viață și s-a râs), „Mărțișoare caritabile” (mărțișoare confecționate de membrii clubului și care au fost ulterior vândute), „O zi în natură” (educație ecologică – o zi petrecută în pepinierele din județ sub îndrumarea ing. Adi Danci), „Lolipop party” (petrecere de strângere de fonduri).

Au existat și proiecte comune cu celelalte cluburi Interact și Rotary din Sighet, iar în toamnă va avea loc și conferința regională Rotaract, la Sighet.

Anul rotaractian s-a încheiat cu o ședință foto prin care tinerii rotaractieni s-au îmbrăcat în haine tradiționale, dorind să promoveze specificul zonei și frumusețea oamenilor și a tradițiiilor.

„Mulțumiri alese Cluburilor Interact Sighet, Rotary Sighet și Rotary Sighet Voievodal pentru sprijinul și încrederea oferite, pentru promptitudinea cu care au dat de fiecare dată dovadă în a ne ajuta. Le suntem recunoscători și ne mândrim că suntem parte din familia lor”, mărturisește conducerea actuală a Clubului Rotaract Sighet.

Autor, Diana Mariana Apopi

oferta-wise

1 Comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată.

  • ATENȚIE LA NEATENȚIE!!!

    Toate bune și frumoase pentru faptele acestor cluburi , jos pălăria , numai că NU trebuie să pierdem din vedere unele aspecte care rămân ascunse oarecum , în fața atâtor fapte de caritate. Și aici mă refer legile lor interne , la diferența dintre Bărbat – Femeie , la drepturile Masculine în aceste cluburi . În 1921 clubul rotary a introdus o lege internă de nu a permite femeilor să fie membre a clubului , care pe urmă în anul 1987 a fost abrogată. Un număr impresionant de membri ale grupului rotary ,deservesc forțele militare americane , englezești, germane e.t.c . Este dovedit că unii membri ai acestui club au făcut parte din forțele militare naziste.
    Pe urmă ținând cont de țara de origine a acestui club vom descoperi că buna intenție a lui Paul Percy Harris fondatorul acestui club ,și a celorlalți trei prieteni ai lui , s-a transformat între timp într-un club strategic , social , economic și militar , cu viziuni de amestec în forțele politice și economice locale și de Stat. Deci ATENȚIE la NEATENȚIE!!!
    Cineva a zis: Când vorbim de gașcâ organizată , trebuie să vorbim și de legile care conduc acestă grupare , deoarece membrii acestor grupuri vor urma în primul rând legile lor interne , și pe urmă , eventual, legile unui Stat……………

oferta-wise