Actualitate CNDV 100

#CNDV100 | 100 de ani – 100 de absolvenți de elită: Liceul “Dragoș Vodă” /CNDV – 1919 – 2019!

image_printPrinteaza

100 de ani – 100 de absolvenți de elită: Liceul “Dragoș Vodă” /CNDV – 1919 – 2019!

Începînd de mâine, în această secțiune vom publica interviuri, portrete ale absolvenților de ieri, alaltăieri și…. din secolul trecut, care au performat în diverse domenii (științe exacte, artă, literatură, etc.).

Până anul viitor, în 10 octombrie 2019 când se vor împlini exact 100 de ani de la demararea oficială a cursurilor la Liceul “Dragoș Vodă”, marcată de cuvântul de deschidere rostit de primul director, dr. Eugen Széles, sperăm să putem publica și volumul “100 de ani – 100 de absolvenți de elită. Liceul “Dragos Vodă”: 1919 – 2019”, o selecție din aparițiile de pe site-ul nostru.

De mâine, la secțiunea ”#CNDV 100”, începem să publicăm portrete/ interviuri cu absolvenți remarcabili ai Liceului “Dragoș – Vodă”. Încercăm să vă oferim cel puțin un interviu/ portret săptămânal.

Aștepăm și sugestiile voastre, dragi prieteni cititori, pentru a include la această secțiune foști absolvenți ai Colegiului Național “Dragoș Vodă”/ Liceul “Dragoș – Vodă” care sunt nume de referință în domeniile lor de activitate.

Ne vom bucura împreună de reușita sighetenilor noștri “dragoșiști” răspândiți în toate colțurile țării și ale lumii și la anu’ să marcăm Centenarul cât mai… spectaculos!

Salut, Sighet!

oferta-wise

3 Comentarii

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată.

  • Initiativa laudabila, aceasta institutie de invatamant are o istorie plina de succes privind absolvirea a numeroase valori, care au trecut si invatat in acest colegiu! Caracteristica de baza ce a insotit de-a lungul a 100 de ani liceul Dragos Voda, este profesionalismul si pregatirea excelenta a cadrelor didactice. Ca urmare a acestui aspect, este calitatea si valoarea majoritatii absolventilor pe care i-am regasit in diferite domenii de activitate, facand cinste scolii si orasului nostru! Asteptam cu nerabdare prezentarea lor, desigur, a celor mai reprezentativi, despre care stim ca s-au remarcat intr-un domeniu sau mai multe, fiind elevi care au demonstrat valoarea Colegiului National Dragos Voda! Succes!

  • Aniversarea centenarului Liceului de CULTURA GENERALĂ DRAGOȘ VODĂ va primi pe cei care au împlinit 45 de ani de la absolvire. Da, sunt din generatia care a absolvit în 1974, clasa umanista D turism a cărui diriginte a fos dr. Ioan Bălin (JAN) am avut profesori extraordinari: Eusebia Negrea Rebreanu,limba romana, Ecaterina Ciplea,chimie, Lucia Warhanioski,istorie, Livia Balea,biologie,
    TIBOR Spaczay, engleză, SULTANA Paul, franceză, MIHAI Tomoiaga, latina, ERACLE Titircă psihologie, Georgeta Miron, germană-optional, Ioan Cezar IUGA istoria literaturii universale,
    IOAN BĂLIN filosofie, STEFAN MOTOGNA, FIZICĂ, VASILE Godja matematici superioare, LAJOS NOVODARSKI cultură și educație fizică. , ION BORCA muzică, arhitect Istvan Simcsak desen, maistru Ioan Moldovan ATP, Aurelia Visovan, biofizică si optică.aveam 6 ore pe zi inclusiv sâmbăta.
    activitatile culturale se desfăsurau la SCOALA POPULARĂ DE ARTE care era gratuită, unde am frecventat 3 ani sectia CANTO CLASIC avÂnd profesoara pe soprana Alexandrina Nastase iar la pian pe distinsa profesoara DINA Mihaly de Apșa.

oferta-wise