Actualitate Știri

Alertă la Sighet! 13 cadre medicale din Spital infectate cu COVID 19!

image_printPrinteaza

Când totul părea că reintră în normal la Sighet, având în vedere că ultimii trei pacienți internați în spital (toți din Săpânța) fuseseră externați miercuri, au apărut surprizele… neplăcute!

Informațiile de ultimă oră, care vizează infecțiile de la Sighet cu virusul COVID 19 nu sunt deloc liniștitoare. Au fost confirmate 13 noi cazuri de pacienți infectați, toți fac parte din personalul medical al Spitalului Municipal Sighet, angajați la diferite secții. Dintre aceștia 4 sunt simptomatici și 9 asimptomatici, toți sunt internați în spital și izolați. Aceștia se pare că au fost infectați pe traseul Săpânța – Iapa, de la focarele familiale pornite de acolo. Este cel mai mare număr de persoane infectate, internate în Spitalul Sighet, de până acum!

Pentru a face o evaluare a sănătății personalului medical din Spitalul Sighet a început testarea angajaților din această instituție medicală, până la această oră fiind testate peste 500 de persoane.

Probabil că detașarea și relaxarea prematură, coroborată cu nerespectarea unor proceduri foarte clare și importante, au dus la această creștere nedorită a cazurilor de Coronavirus în orașul nostru.

Nu neglijați prevenția, este cea mai importantă „armă” anti-Covid!

Salut, Sighet!

oferta-wise

1 Comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Martie, aprilie, mai, au trecut in liniste si siguranta de COVID! A venit iunie cu ploi si multa apa, dar si cu virusul mondial, care si-a gasit sălaș prin spitalul municipal. Spaima de el revine printre noi, temerea că ne putem contamina este mai mare, începem să ne reamintim de reguli si restricții, „dusmanul” ne ataca, atunci când nici nu gandim! Cineva se face vinovat de noul focar, nu a impus rigurozitatea ordonanțelor! Acel ,,cineva” se află între cadrele medicale lovite de virus, daca se respectau regulile, astăzi nu vorbeam de contaminarea din spital, vorbeam despre medicii si asistentele, care cu profesionalism salvează vieți bolnave din alte cauze, nu de COVID! Nu a fost sa fie asa, disciplina impusă a fost ocolită de unele cadre medicale, acum suferă, dar suferim si noi si ne-am cam pierdut din entuziasmul vieții, frica a revenit, incercam sa nu ne apropiem prea mult de acest focar, începem să ocolim oamenii in halate albe, deși suntem suferinzi de alte boli care sunt la fel de periculoase! Pentru o neglijență, pentru o relaxare, acum suferim cu toții! Stim, nimeni nu a dorit asta, dar realitatea spune ca cineva a greșit si, dupa toate legile umane si morale, trebuie sa plateasca pentru vinovăția ca nu s-au respectat restricțiile ce au fost impuse! Viata-i scumpa, dar cere si eforturi s-o păstrăm si acestea nu au fost! Aceasta-i concluzia mea, poate gresesc… covidu-i de vină!

oferta-wise