Actualitate Știri

Angajatorii ar putea beneficia de programe speciale de integrare a persoanelor marginalizate

image_printPrinteaza

În Baia Mare a avut loc de curând, un atelier de lucru cu agenți economici din județul Maramureș, intitulat „Integrarea pe piața forței de muncă a persoanelor marginalizate”, activitate prevăzută în cadrul unui proiect cu finanțare europeană derulat în județele Maramureș, Bistrița-Năsăud și Sălaj.

Echipa din Sighetu-Marmației, sediul partenerului în proiect a prezentat proiectul în fața a 20 de agenți economici prezenți într-una din locațiile Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă MM din Baia Mare, după care au discutat despre ce înseamnă persoanele marginalizate pe piața muncii și ce soluții pot fi găsite pentru a putea fi integrate mai ușor în muncă. S-a discutat și despre discriminarea și stereotipurile pe care angajatorii le au și cum îi împiedică pe aceștia să găsească forță de muncă pentru activitatea pe care firma lor o desfășoară. Printre soluțiile propuse de angajatori se numără programele destinate angajatorilor pentru a-i conștientiza de greșelile pe care le fac la angajare, măsuri de reducere a discriminării luate la nivel național și programe de integrare a persoanelor marginalizate, cu stimulente pentru cei care aleg să lucreze cu această categorie de oameni.

Atelierul de lucru „Integrarea pe piața muncii a persoanelor marginalizate” a avut loc și în localitatea Beclean, în ambele orașe (Beclean, respectiv Baia Mare) având loc cursuri gratuite de formare profesională în domeniul Frizer-Coafor-Manichiurist-Pedichiurist, la care au participat cu precădere persoane de etnie romă.

Comunicat de presă

oferta-wise

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

oferta-wise