Actualitate Cultură

Armonie totală la Sighet! Cei prezenți și-au dat… mână cu mână! [Video]

image_printPrinteaza

Armonie, muzică (adecvată), discursuri concise, deh, au fost -15 grade Celsius la Sighet!… la ora 11:00 fix a simbolicei zile de 24 ianuarie 2022. Spectatorii – puțini dar buni patrioți! – au reușit să reziste aproape 30 de minute la primul punct din programul propus de Centrul Cultural Sighet!

Pe Pietonală am suportat eroic gradele în minus (din păcate!) și am marcat cu stoicism Mica Unire. Ne-au încălzit, chiar la propriu, vocile grupurilor folclorice (Școala de Artă și Ansamblul Mara) de la Centrul Cultural și în special interpretările înflăcărate ale Ilenei Matus și Ghiță Ștețca.

Hora Unirii de la final a mai dezghețat (cu cel puțin un grad) atmosfera și ne-a convins că… unde-i unul nu-i putere!

Cred că dacă ar fi fost mai mulți consilieri locali prezenți la eveniment (am văzut consilieri doar de la PSD și PNL) ar fi crescut și mai mult „gradele” de pe Pietonală!

Fără multă vorbărie (în ton cu „minusurile” din țară) vă propun să ne bucurăm de frumoasele voci care ne-au dezghețat ziua la aniversarea Micii Uniri!

Sper, îmi doresc să văd că (re)începem cu pași mici să ne (re)unim gândurile și faptele bune (pentru comunitate)!

Foto & video & text: Ion Mariș

oferta-wise

2 Comentarii

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Oare functia iti asigura imunitate si la Covid? Nu de alta dar parca pt muritorii de rand masca e obligatorie in toate spatiile publice. Sau incidenta la Sighet e mica? Ori e imunizare naturala? Oare nu se sesizeaza cei ce dau amenzi?

  • Printre altele, noi ne caracterizam si prin indisciplina. Mai ferit sau fata in fata cu legea, noi avem curajul sa alegem, dupa bunul plac, comportamentul. De aceea, avem atatea varietati de oameni, inafara celor firesti, ceea ce este caracteristic unei „adunaturi”.

oferta-wise