Actualitate Cultură

Aurelia Vișovan este… Imperială!

image_printPrinteaza

Pianista sigheteancă Aurelia Vișovan a susținut vineri, 10 noiembrie 2023, la Cluj-Napoca, un concert de înaltă ținută artistică alături de Filarmonica Transilvania din capitala Ardealului, sub bagheta dirijorului Stefan Geiger (Germania). Piesa de greutate a concertului – care a stârnit entuziasmul fără rezerve a publicului clujean – a fost Concertul nr. 5 pentru Pian și Orchestră („Imperialul”) de Ludwig van Beethoven, celelalte două lucrări din concert fiind Uvertura operei „Răpirea din Serai” și Simfonia nr. 39, ambele de W. A. Mozart.

L-am rugat pe colegul nostru de redacție – care a asistat și s-a bucurat de regalul pianistic – părintele Marius Vișovan, tatăl artistei, să ne împărtășească gândurile, trăirile generate de atmosfera minunată a concertului.

Pot spune că mi s-a împlinit un vis…
Acum 20 ani, când Aurelia începea să fie cunoscută pe plan național și internațional și să fie solicitată să cânte alături de orchestre de prestigiu, mi-am dorit si m-am rugat să dea Dumnezeu să ajung s-o văd interpretând Imperialul. Această bijuterie a geniului lui Beethoven m-a fascinat dintotdeauna și îmi produce o emoție deosebită… și iată fiica noastră ne împlinește acest vis!

Prezența la Cluj a Aureliei a fost completată duminică, 12 noiembrie, cu un recital de fortepiano susținut la sala mare a Academiei de Muzică Gheorghe Dima.

Felicitări, Aurelia! Ești, și nu doar pentru sigheteni… Imperială!

Salut, Sighet!

oferta-wise

3 Comentarii

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 • Distinsa profesoară și talentata artistă, Aurelia Vișovan, a încântat și entuziasmat un numeros public, de data aceasta clujean și nu numai, cu prestatia de exceptie și înaltă ținută artistică, în concertul nr 5 pentru Pian și Orchestră „Imperialul”, de Ludwig van Beethoven, cu o înaltă apreciere, atât de bine precizată, prin exprimarea:
  „Aurelia, esti Imperială! și nu numai pentru Sigheteni!”
  Minunatele succese de tot mai mare ținută cu care ne obișnuieste îndragita noastră artistă, ne îndreptățește să afirmăm că excepționalele prezențe in astfel de manifestări artistice nu mai sunt o surpriză, ci devin o obișnuință care ne bucură foarte mult și pe foarte mulți.
  Ne bucură mult starea de înaltă și măreață bucurie și satisfacție, a familiei, a prietenilor și cunoscuților și mai ales a onorabililor și distinsilor săi părinți pentru atât de frumoase, nobile și încântătoare realizări, împliniri, pentru care limita de sus este mereu absentă. Acest joc elegant, distins cu degetele delicate pe claviatura pianului, această „gimnastică” fără ștachetă superioară, îmbinată cu o inteligență descifrare maximă a notelor de pe portativ, cu toate simbolurile de mare finețe, fac să vibreze claviatura în superbe și debordante tonalități, în neoprire și ecouri la mari depărtări cu tot sublimul lor. Îi adresăm mulțumiri și felicitări fără limite, cu mult respect și admirație.

  • Va multumesc din suflet pentru minunatele cuvinte si ma bucur sa pot aduce bucurie oamenilor care ma asculta printr-o muzica atat de sublima. Toate urarile de bine va transmite de la Nürnberg
   Aurelia Visovan

oferta-wise