Actualitate Știri

Avangardismul Liceului Tehnologic Forestier este… certificat! (autor, Ion Mariș)

image_printPrinteaza

Foarte mulți elevi din clasele IX – XII ai Liceului Tehnologic Forestier, alături de profesorii lor, au participat vineri, 07 octombrie 2017, la marcarea unui proiect nou pentru liceul ce are – nu de mult timp – o înfățișare demnă de invidiat.

Emoționată, conștientă de importanța acestui nou proiect educațional, directorul liceului, prof. Mariana Ștețca, a mulțumit celor care au sprijinit înființarea Centrului de Excelență de la Liceul Tehnologic Forestier- sugestiv botezat, “Mobilierul – de la clasic la avangardist”, focalizându-și mesajul spre tinerii care vor fi beneficiarii direcți ai procesului de excelență. Centrul de excelență din domeniul industriei lemnului va avea o grupă de 15 elevi. Profesorii Mariana Ștețca, Petru Petrovai, Vasile Ivanciuc, Ștefan Sas vor contribui la educarea nu mai puțin avangardistă a tinerilor selectați să fie pionierii acestui concept.

Doamna Mariana Ștețca a citit mesajul adresat elevilor și cadrelor didactice, de către conducătorul unuia dintre principalii angajatori locali din industria mobilei, ec. Vasile Godja, președintele Consiliului de Administrație al PLIMOB SA. În mod sigur PLIMOB SA, SIGSTRAT SA, AVIVA SRL vor fi cu ochii pe viitorii absolvenți ai Centrului de Excelență, pentru a-i atrage spre societățile lor.

Prezentă la întâlnire, doamna Simona Malearciuc – inspector general adjunct, a subliniat contextul în care demarează Centrul de Excelență, dispunând de o infrastructură școlară modernă, și de mult… entuziasm.

Inginerul Horia Scubli, primarul municipiului Sighet, absolvent al Liceului Tehnologic Forestier, i-a invitat pe elevii prezenți să-i calce… pe urme. De asemenea, dl. Horia Scubli, susținător consecvent al proiectelor destinate Liceului Forestier, a dezvăluit două dintre activitățile pe termen scurt ce ar urma să fie implementate la Liceul Tehnologic Forestier. Una dintre activități “favorizează” baschetul, mai precis s-au făcut demersurile pentru înființarea unui Centru de Excelență în Baschet, pepinieră pentru o divizionară sigheteană.

La finalul întâlnirii, elevii Petrovai Georgiana Ioana și Anițaș Dănuț au transmis mesajul “clasic”, dar ferm, de-a se integra grupului avangardist, promițând – și în numele colegilor – rezultate foarte bune și, mai ales aceeași dragoste și respect directorului – profesor, Mariana Ștețca.

Ion Mariș

oferta-wise

1 Comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • La pas cu viitorul!
    Numai cuvinte de lauda conducerii acestei instituti de invatamant!Institutia si-a schimbat nu numai infatisarea,ci si modul de gandire si organizare a procesului de invatamant,care sa vina in ajutorul elevilor!Din ce in ce aflu lucruri deosebite care se intampla la acest liceu,incerc un sentiment de bucurie cand vad,ca profesorii,conducerea liceului,societati economice,vin in sprijinul absolventilor acestui liceu si celor merituorii,incearca sa le asigure un viitor.Centrul de excelenta,vrea sa creeze cadrul necesar dezvoltarii intelectuale si profesionale a elevilor,cuprizandu-i in activitati care sa le descopere aptitudinile,ca mai apoi ei sa fie selectionati pentru experienta capatata,de catre societati economice interesate sa incadreze tineri de nadejdie!Nu este putin ce se intreprinde la acest liceu,care incearca sa atraga tot mai multi tineri,pentru ai urma cursurile.In felul acesta este asigurat viitorul institutiei de invatamant si tot mai multi elevi,o vor absolvii cu un bagaj de cunostinte din ce in ce mai bogat!Actionand in asa mod,sigur,ca acest liceu va devenii unul renumit,o unitate scolara,tot mai cautata si care sa asigure locuri de munca dupa absolvire!Cred ca este in pas cu cerintele actuale privind calitatea profesionala a elevilor,care inteleg ca toate eforturile se fac pentru ei si pentru viitorul lor.Felicitari si succes in activitatea educationala!

oferta-wise