Actualitate Știri

Avem Primar! Avem Consiliu Local! Nu avem (prea) multă… răbdare! (autor, Ion Mariș)

image_printPrinteaza

Azi s-a dat „startul” unui nou mandat pentru repezentanții noștri din administrația publică locală. Într-o atmosferă sobră și fără artificii inutile, în prezența prefectului și a subprefectului județului, într-un grup restrâns – adecvat regulilor pandemice inerente – a avut loc sedința solemnă de învestire a noului primar dar și a Consilului Local (format din 19 membri). După micile discursuri formale și explicitarea procedurilor de învestire, reprezentanții noștri au depus (citit + semnat) jurământul, fiind, începând de mâine, pregătiți de… muncă! Primele declarații ale liderilor formațiunilor politice, votate de către sigheteni să ne reprezinte onest, au sunat foarte bine, au fost marcate de cele mai bune intenții dar, ce va fi vom vedea în următorii patru ani. Oricum, încă patru ani pierduți în dispute sterile și false orgolii nu pot fi acceptați de către sigheteni. De mâine, proiectul politicienilor locali trebuie să fie – așa cum au promis absolut toți! – unul singur: revigorarea socio-economică a Sighetului!
Dar, întortocheate sunt căile… politicii! Surprizele (să sperăm nu doar neplăcute!) le vom „gusta” din plin. Promitem să urmărim cu maximă atenție evoluția „cremei politicii locale” (vorba unui domn consilier) ca să ne dumirim pe cine/ ce să ne bazăm!

Așadar, primarul nostru pentru următorii patru ani este avocatul Vasile Moldovan.

Consilierii locali sunt: Oniţa Ivaşcu Daniela, Bodnar Vasile, Mircea Florin, Tomşa Petru, Petrovai Gabriel – Severus, Pop Ioan, Oros Anca (PNL), Ștefanca Vasile, Curmei Adriana, Rednic Petru, Logigan Daniel, Simion Florin Mihai (Coaliția pentru Maramureș), Filipciuc Gabriel, Grad Gheorghe (PMP), Fellner Artur, Petrovan Sorin Zaharia (USR – PLUS), Iuga Nicolae, Mihali Gavrilă (PRO Romania), Béres Ildikó Ibolya (UDMR).
Succes aleșilor!… și… vă sugerăm să aplicați conceptul…. STOP (Sinceritate – Transparență – Onestitate – Promptitudine)!

***

Pentru a-l cunoaște mai bine, vă prezentăm și o mică biografie a noului primar:
Vasile Moldovan s-a născut la data de 13 august 1974, în Sighetu Marmației. A absolvit Școala generală nr. 2 în anul 1988 și Liceul Industrial nr. 2 din Sighet în 1992.
Este absolvent al Facultății de Drept (1997) și al Școlii de Ofițeri de Poliție „Nicolae Golescu”, Slatina, Olt (1998). A intrat în avocatură în anul 1999.
A fost ales în anul 2011 – de către colegii avocați – membru în Consiliul Baroului Maramureș, mandatul încetându-i odată cu ocuparea funcției de prefect și suspendarea din avocatură.
În 2012 a candidat pentru Consiliul Local Sighetu Marmației din partea PSD, pe listele USL, intrând în Consiliul Local de pe poziția a 13-a. A fost desemnat secretarul comisiei de urbanism, poziție din care a propus adoptarea unui regulament de urbanism în Sighet. Din păcate, acel proiect nu s-a materializat, dar va insista în continuare pentru înființarea comisiei de estetică urbană.
În anul 2017 (august), i s-a propus și a acceptat să ocupe funcția de prefect, mandatul încheindu-se în luna decembrie 2019.

„Bine intenționaților” critici, primarul Vasile Moldovan le răspunde cu sinceritate: „Mi s-a reproșat că sunt prea moale. Într-adevăr nu ridic vocea, nu dau cu pumnul în masă, însă prin dialog și colaborare am demonstrat până acum că transform vorbe puține în multe fapte. Ca prefect am demonstrat că sunt omul faptelor. Vreau și pot să demonstrez același lucru ca primar.”

Ion MARIȘ

 

Foto: Ion Mariș

oferta-wise

2 Comentarii

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Sighetul a intrat în legalitate…avem primar…avem un om de omenie,un om de cuvânt care ocupa aceasta functie vremelnică!Începem să uitam ce-i patru ani trecuți prin pasivitate,lene si dezinteres manifestat de vechea administrație!Poate aceste alegeri,un pic amânate,a dat răgaz de gândire sighetenilor in a sti ce sa aleaga si au ales bine!Rezultatul votului îndeamnă la colaborarea dintre primar și consilierii locali,daca nu va exista,votul nostru va fi nul,realizările nu vor venii iar rezultatul administrării municipiului va fi un fiasco total,acelasi ca de pana acum!Sperantele sunt mari,la prima vedere,consiliul local promite succesul,noi trebuie să avem incredere si un pic de răbdare, nu cred ca ne-am înșelat si de data asta!Consiliul local,in mare parte este primenit,din ce-l vechi,au rămas doar acei care au fost activi si sighetenii si-au păstrat increderea in ei!Primarul si consilierii promit o colaborare pentru oraș,sper ca au jurat drept nu strâmb, au spus vorbe de legamant adevarate nu vorbe electorale sa nu le spun,minciuni!Am incredere in aceast rezultat al votului,am incredere ca nu poate fi decât constructiv,in sprijinul nostru,al celor care iubesc Sighetul!Văzând la tv. jurământul depus,emoția momentului,am fost cuprins de încredere in viitorul orașului,aleșii si-o doresc cu toții si asta-i o stare pozitivă!As vrea sa nu ma înșel,prea mult mi-am dorit schimbarea vechii administrații,prea mult mi-am dorit un primar gospodar si un consiliu local având darul colaborării!Poate acum s-a reușit,poate s-a dat greș,după jurământ, sperantele au crescut,toti au promis colaborare pentru oraș,pentru o viata prosperă a sighetenilor,pentru a urnii din loc munca pentru reconstrucția municipiului,pentru a-i da o nouă fata,aceea de oras european!Simt ca asa va fi,primarul imi da incredere,consiliul local este promițător,este bun,sunt oameni cu experienta,sunt oameni care doresc Sighetul schimbat!Oare visele mele vor devenii realități?Nu stiu inca,viitorul imi va spune,viitorul așteaptă de la aleși,munca si colaborare,destul a zăcut lenea si pasivitatea prin primărie,acum este timpul sa uitam de ele,sa ne bucuram de oameni noi,care nu ne vor înșela așteptările!Tare as vrea sa fie asa si sper ca asa va fi,nu cred ca ne-am dat votul pe degeaba,el va fi rasplatit prin realizari,ca doar asa ne-au promis cu toții,asa au jurat si legamantul luat,trebuie respectat,Sighetul trebuie,ca in viitorul apropiat sa fie schimbat în bine,sa nu mai ,,carcotim” pe la colțuri, ca aleșii nu fac nimic,doar se înghesuie,in zilele de salariu,pe la casierie pentru a-și încasa retributile substantiale,că-i plătim degeaba…ufff, sa uitam cat mai repede de trecut,viitorul sa fie al nostru,unul bun,ca meritam sa se schimbe soarta orașului nostru!

oferta-wise