Actualitate ONG Știri

Care să fie SECRETUL civismului Rotaryan?

image_printPrinteaza

Când spui Rotary te gândești automat la onoare, dăruire și implicare activă în comunitate. Timp de mai bine de 15 ani, o echipă de oameni deosebiți pe care îi leagă pasiunea pentru frumos, bine, dar și o prietenie aparte, a reușit să aducă schimbări deosebite în ”peisajul” cultural și social al orașului. Este vorba despre Clubul Rotary Sighet, un grup de sigheteni de o deosebită valoare profesională și umană.

Deși și-au dorit să fie o prezență discretă, impactul proiectelor implementate au plasat Clubul Rotary Sighet la loc de cinste în rândul organizațiilor care desfășoară activități în favoarea comunității sighetene. Care să fie secretul acestui exemplu de civism? Cu elegantă modestie oricare dintre distinșii membri ai clubului Rotary ne arată prin profesionalismul cu care își desfășoară meseria cum ”A servi mai presus de Sine”, nu sunt simple cuvinte dintr-un manual, ci sunt un mod de a trăi, de a fi!

Unul dintre proiectele clubului care a presupus investiții enorme de resurse materiale și financiare, precum și o colaborare strânsă între membrii clubului a fost ”BAIA PUBLICĂ”. Acest proiect a însemnat reamenajarea unei foste centrale termice și transformarea ei într-o clădire care are zece dușuri unde persoanele cu un statut socio-economic precar pot să aibă acces la servicii de igienă corporală și au la dispoziție 3 mașini de spălat pentru a-și curăța rufele. Toate eforturile de renovare precum și de susținere financiară a activității se datorează în totalitate Clubului Rotary!

Baia Publică este gestionată de Asociația Frați Minori Capucini, parteneră a clubului Rotary în acest proiect. În cei 7 ani de funcționare persoane de toate vârstele i-au trecut pragul. O sumedenie de oameni cu istorii de viață triste sau alții cu un strop de speranță își găsesc un loc unde să mai descarce din povara vieții prin discuțiile ce le au cu frații franciscani care se ocupă de acest serviciu social. Cu o medie lunară de aproximativ 100 de beneficari care fac duș și își spală hainele, acest serviciu este, cu siguranță, o necesitate chiar dacă pare greu de crezut că încă sunt oameni care nu au lucruri precum un duș sau o mașină de spălat în locuință.

Poate e doar o picătură de apă… în ocean… dar, cu siguranță, oceanul ar fi mult mai sărac fără acest loc!

Camelia Pesek

oferta-wise

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

oferta-wise