Actualitate Cultură

Până în 2030 spitalele vor fi de domeniul trecutului

image_printPrinteaza

Melanie Walker, co-președintele World Economic Forum’s Future Council susține că până în 2030 spitalele, așa cum le știm astăzi, vor fi de domeniul trecutului.

Astfel, cu pași mărunți dar siguri, ne pregătim să intrăm într-o nouă eră post-spitalicească datorată avansării în domeniile medicinei personalizate, monitorizării stării de sănătate și nanotehnologiei.

Walker susține că medicina este mereu updatată grație noilor cercetări întreprinse în domeniul geneticii și roboticii, cu impact pozitiv puternic asupra sănătății, iar toate aceste tehnologii vor fi adoptate nu doar în spitale ci și în locuințele pacienților, aspect care va crea toate condițiile necesare tranziției de la hospital la home-spital.

Majoritatea bolilor cu care se confruntă lumea contemporană vizează în principal sistemul circulator, iar o mai bună înțelegere a acestora ar oferi și o perspectivă preventivă și predictibilă, pe principiul este mai ușor și mai ieftin să previi decât să tratezi. În țările cele mai dezvoltate, acest model medical este deja un trend, iar riscurile de eșec medical sunt din ce în ce mai scăzute, pe fondul automatizării și medicinei regenerative, contribuind astfel la creșterea duratei de viață în rândul populației.

Perfecționarea monitorizării stării de sănătate va avea ca și efect principal scăderea numărului de vizite medicale, de vreme ce majoritatea informațiilor cu privire la starea de sănătate a pacientului vor fi preluate direct de pe smartphone pentru a furniza date în timp real. De asemenea, se anticipează creșterea numărului de intervenții chirurgicale elaborate prin dispozitive microbotice, care vor efectua proceduri interne și care vor fi capabile nu doar să diagnosticheze boala, ci și s-o trateze, înainte de a fi absorbite și dizolvate de către organism.

O veste bună pentru toate persoanele care au nevoie de transplant de organe, este că, odată cu acest avânt medical, problematica listelor de așteptare pentru organe nu va mai exista, întrucât se vor crea organe, oase și chiar țesuturi artificiale capabile să le înlocuiască cu succes pe cele deja afectate.

O altă predicție ar fi posibilitatea de a primi un tratament adecvat simptomelor datorită implanturilor cu microcipuri care să fie localizate la nivel cerebral iar pacientul să aibă posibilitatea de a accesa diagnosticul și tratamentul recomandat în mod direct, fără intermediari. În plus, noile cercetări în materie de genetică, te vor informa cu privire la riscurile bolilor la care ești predispus și posibilitatea de a le eradica la nivel genetic.

Acest set de predicții oferă o viziune realistă asupra inovațiilor medicale care ne pot oferi șansa de a deveni propriii noștri medici și posibilitatea de a ține bolile sub control, chiar înainte de debutul acestora.

Articol tradus și prelucrat de Antonia Luiza Dubovici

Sursa: https://futurism.com/by-2030-hospitals-may-be-a-thing-of-the-past/

oferta-wise

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

oferta-wise