Actualitate Cultură Știri

CARPATHIA SYLVAE la Sighet!

image_printPrinteaza

Sighetenii sunt invitați la expoziția CARPATHIA SYLVAE – pădurile virgine din Maramureș. Expune artistul fotograf și scriitor Bernard Boisson (Franța).

Vernisajul va avea loc, vineri 18 septembrie 2020, la orele 14:00 la Muzeul Maramureșului – Muzeul de Științele Naturii, Piața Libertății, nr. 15.

Curator: Vasile Timur Chiș

Expoziția este organizată cu sprijinul Institutului Francez, Institutului Cultural Român dar și al altor organizații din România și Franța.

Salut, Sighet!

oferta-wise

1 Comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Erau odata multime de astfel de paduri, dar acuma pe unde or mai fi ramas ele ? „Cariile” umane au facut „varza” multe dintre ele. Au dezgolit muntii si dealurile si le-au lasat golase, revarsand peste spatii intregi urgiile naturii, alunecari de terenuri, potoape de ploi si vijelii, cu ruperi de drumuri si poduri, atatea alte mari pagube si necazuri, cu atatea tragedii si pierderi de vieti umane. Acuma ne viziteaza si tornadele, au „liber”. O altfel de criminalitate mascata s-a prudus cu aceste masive defrisari de paduri, lideri ai nostri politici si multe organe conducatoare nefiind straine de aceste jafuri si dezastre, ci profitand de ele, in intelegere si asociatie ciudata, cu cei ce actionau direct.
    Imi vine in minte o situatie jenanta, la „nivel inalt”, petrecuta in Baia Mare. Eram in capitala judetului impreuna cu sotia, in 1996 si, fiind aproape de liderul nostru politic judetean, pe care l-am sustinut eficient in campanie, unul dintre noi fiind consilier orasanesc, i-am facut o vizita la sediu, prentru unele lamuriri, dar era intr-o sedinta de „lucru” si am asteptat cred peste o jumatate de ora. A intrat o doamna si a iesit cu o tava cu 2 cani de cafea golite, in care se putea ghici, iar in urma, un cunoscout, care lucra in domeniul exploatarii forestiere, cu finalizare in cherestea. Ne-a primit demnitarul si pe noi si am discutat cam 5 minute, foarte rezumativ, spunand ca are ceva treburi de solutionat, in regim de urgenta. Am plecat cu un mare regret, fiind de fapt martori intre cinste si necinste, ducand cu noi dispretul unei intalniri cu un om politic. remarcant. Fotografiile aduse la vernisaj au fost facute cu mult timp inainte, in mod firec. Urez mult succes Vernisajului, care va produce cu siguranta si nostalgii.

oferta-wise