Actualitate Editorial Illuminati

Ce mai urmează? (autor, Diana Nadir Ștefănescu)

image_printPrinteaza
Diana Nadir Ștefănescu

Am ajuns în momentul în care viața pare un film de acțiune sau o dramă fictivă. Nu știm ce ne poate aduce următoarea zi, iar atunci când credem că nimic nu ne mai poate surprinde, viața nu ezită să ne demonstreze că ne înșelăm amarnic. Toate aceste provocări ar trebui să ne arate ce înseamnă cu adevărat puterea omului, dar în schimb interpretăm totul într-un mod greșit și ajungem să ne transformăm în niște „monștri ai prezentului”. Susținem că „totul va fi bine” dar așteptăm ca lucrurile să se schimbe de la sine, ceea ce este imposibil. În continuare se promovează prostia în masa, iar oamenii au ajuns să fie cumpărați cu ușurință. Cuvântul „țăran” a ajuns o insultă iar „munca de jos” este un exemplu de „așa nu”. Ni se implementează încă de la vârste prea fragede că trebuie să facem mereu ceea ce este moral din punctul de vedere al unor oameni și că nu este bine să „ieșim din rând”; ni se spune să nu ne străduim degeaba, deoarece noi nu putem schimba nimic, cuvintele noastre neavând suficientă putere. Învățăm că trebuie să nu spunem mereu adevărul, deoarece asta înseamnă politețea sau că opinia cuiva poate fi luată în considerare doar de la o anumită vârstă. Acest lucru nu ne oprește însă de la a judeca alte persoane pentru „ambalajul” pe care îl expun. Lumea devine tot mai falsă, iar nivelul de frustrare crește și ne străduim să găsim defectele altora pentru a încerca să compensăm nemulțumirile noastre. Încă din copilărie ți se spune să înveți ca să ajungi doctor, IT-ist sau orice îți poate asigura un salariu mare, deoarece vei avea o viață fericită. Poveștile părinților încep cu „pe vremea mea…” dar devin repede „erau alte vremuri” atunci când comparăm trecutul cu prezentul.

În prezent avem curajul de a spune lucrurilor pe nume, deoarece timpul ne-a dăruit dreptul de a ne exprima. Dărâmăm din ce în ce mai multe bariere impuse de societatea din trecut, reguli stricte pe care oamenii din generațiile anterioare au fost constrânși să le respecte. Totuși, în ziua de azi, persoanele se pot reduce foarte ușor la un nume, un număr, o mărime sau o culoare, valorile adevărate fiind înlocuite cu etichetele puse de către societate. Ajungem să tratăm cu neglijență cele mai importante aspecte ale vieții și preferăm să purtăm măști, care ne fac să fim „unul dintre ceilalți” și facem orice pentru a nu ne asuma faptele și cuvintele. Tindem să alegem mereu calea ușoară și sigură, deși în adâncul nostru ne dorim complet altceva.

Partea cea mai tristă este că trecerea de neoprit a timpului nu face decât să ne arate tot mai multe aspecte negative, făcându-ne tot mai conștienți că cel mai mare dușman al nostru suntem chiar noi. La finalul fiecărei zile ne întrebăm: CE MAI URMEAZĂ? Răspunsul este mereu diferit. Fiecare persoană privește scenele filmului vieții în mod propriu și alege cine vrea să fie și cum să își joace rolul de personaj principal în fiecare clipă.

Diana Nadir ȘTEFĂNESCU
clasa a X-a, Colegiul de Muzică „Sigismund Toduța”, Cluj-Napoca

oferta-wise

2 Comentarii

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 • Diana, pe lângă faptul că ești o frumoasă, fapt lesne de înțeles când îți privesc poza, ești și deșteaptă foc.
  Când o adolescentă care tocmai a terminat clasa a IX-a (e-adevărat la o instituție de cultură cum este Liceul de Artă SIGISMUND TODUȚA din Cluj, a cărui absolventă am fost și eu acum 44 de ani🙂) face o radiografie psihologică a momentului pe care-l trăim, atât de corect dar fără să „judece”, trebuie să ne punem întrebări în privința comportamentului nostru, al celorlalți cărora ni te adresezi.
  În contextul actual ducem povara multor judecăți demult perimate și ne încăpățânam să credem încă în ele! Ai dreptate, de foarte multe ori nu ne întrebăm ce ne poate face cu adevărat fericiți, fiind într-o goană continuă după bani, după situații materiale tot mai mari…
  Eu mă consider ca făcând parte din grupul celor care au încredere în tineri!
  Am crescut 3 fete proprii care sunt mame la ora aceasta și cărora le-am insuflat iubirea, dăruirea față de semeni cât și credința că fără Dzeu, nimic nu e posibil.
  Zecile de generații care mi-au trecut prin mână au plecat în lume cu credința că TREBUIE DOAR SĂ VREI să te realizezi și oricâte piedici ai avea, nimic nu e de neînvins!
  Citindu-te astăzi sunt bucuroasă că printre prietenii mei tineri te afli tu, Diana Nadir Ștefănescu, o fată care-și va împlini visele și care alături de alți tineri, într-o zi, va schimba lumea!
  Te îmbrățișez cu mult drag!

oferta-wise