Actualitate ONG Știri

Clubul Rotaract Sighet a organizat Conferința Regională Zona 2

image_printPrinteaza

Clubul Rotaract Sighet a organizat, în weekendul 13-15 octombrie, Conferința Regională Zona 2, Rotaract, conferință la care au luat parte tineri din mai multe cluburi din țară.

Zona 2 Rotaract înseamnă o porțiune din regiunea N-V a țării, așa cum este împărțită harta Rotaract, și cuprinde cluburi din Baia Mare, Cluj, Bistrița, Oradea, Satu Mare.

Conferințele regionale au loc de două ori pe an, primăvara și toamna, iar în această toamnă, s-a ales ca locație zona Maramureșului Istoric. Într-o pensiune pitorească din Mara, reprezentanți ai cluburilor Rotaract din Zona 2 s-au întâlnit pentru a face schimb de idei de proiecte, în scopul dezvoltării comunității și a dezvoltării personale. S-a pus accentul pe proiecte care să vizeze în primul rând sustentabilitatea, astfel încât, impactul unui proiect realizat la un moment dat de cluburile Rotaract să nu fie doar de moment, ci și de viitor.

”E similar pildei cu omul care murea de foame, iar cineva i-a dat o undiță în mână pentru a-l învăța să pescuiască, fără a-i oferi doar peștii ca hrană”, spun reprezentanții cluburilor.

Pe lângă activitățile formale, Clubul Rotaract a oferit invitaților la conferință, workshopuri despre cum se cos baierele și cum se fac farfurii din lut. În plus, elevii Liceului Tehnologic Forestier le-au oferit un moment artistic învățându-i și pașii de dans tradițional popular.

La conferință au participat cluburile Rotaract Club Oradea, Rotaract Club Satu Mare, Rotaract Baia Mare, Rotaract T.E.A.M. Baia Mare, Rotaract Samvs Cluj-Napoca, Rotaract Cluj-Napoca Visio, Rotaract Club Jimbolia și Rotaract Kronstadt.

Următoarea Conferință Regională din Zona 2, va avea loc în primăvară.

Autor, Diana Apopi

oferta-wise

4 Comentarii

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    • Bună observație!Nici nu este😅
      Dar familia rotaractiană e răspândită în întreaga Românie(şi lume de altfel), iar colegii rotaractieni au avut invitați şi din alte zone, Jimbolia, Brasov etc.

  • Clubul din Jimbolia a venit doar in vizita. La conferintele regionale participa indeosebi cluburile din zona respectiva, dar pot veni si ceilalti din celelalte zone 🙂

    • Mult succes in intreaga activitate ! Poate data viitoare invitati colegii din…Buenos Aires ! ( doar asa, ca sa se mire cate un cititor chitibusar ca mine…)

oferta-wise