Actualitate Cultură Illuminati

CNDV crește an de an prin… BOOVIE! (autor, Gabriela Mich)

image_printPrinteaza

Dacă toată bogăția unui om se află în mintea sa, nimeni nu va putea să i-o fure! (Benjamin Franklin)
A fi Boovie nu înseamnă a face parte din cele peste 100 de echipe înscrise. Nici nu se reduce la a da share diferitelor postări. Poate nu e nici măcar despre a aparține unui grup, despre a avea o diplomă. Boovie nu înseamnă superficialitate și indiferență! Boovie a fost, este și va fi pasiune! Așa că a fi Boovie înseamnă asumare și implicare!

Și totuși, ce o fi cu acest Boovie? Sună ciudat …. Books & Moovie? Și ce treabă are cu elevii? Cum a ajuns tocmai unde se agață harta în cui?

Boovie este un festival-concurs de book-trailere (organizat de Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret” Focșani – profesor Carmen Ion – și Asociația Grow Up Project Focșani) care oferă participanților o formă de instruire bazată pe dezvoltare personală și mijloace nonformale: citire, actorie, scriere creativă, montare – editare video, cinematografie. Scopul concursului constă în motivarea elevilor să citească în mod conștient prin realizarea unui book-trailer care să surprindă esența unor romane reprezentative pentru viața adolescentului din toate timpurile și din toate zonele lumii. Cultivarea interesului pentru lectură, dezvoltarea empatiei și a capacității de lucru în echipă, crearea unei viziuni multiculturale sunt câteva dintre obiectivele acestui festival. Boovie se adresează elevilor de gimnaziu și liceu plini de creativitate, pasionați de artă, dornici de cunoaștere, fiind împărțit pe mai multe secțiuni.

La noi a început pe 8 februarie 2021…. Erau toate în voia lor, parcă nimeni nu le deranja. Însă tocmai atunci, în acea liniște perfectă, s-au gândit 11 fantastici să se înscrie la… Boovie. Și pentru că nimic nu poate sta în calea vizionarilor, zis și făcut. CNDV (Clubul Nordic Destinat Vizionarilor) era pregătit cu totul totului tot. 11 fantastici și o profesoară dornică să le fie alături.

14 februarie- prima întâlnire oficială
Alegerea cărții, dezbateri, teme, oboseală…. Mai multe dezbateri, idei, plan, scenariu, modificări, teancuri de hârtii scrise și rescrise, oboseală din plin. Cine ar trata Boovie cu superficialitate, ar spune că în ultimele luni am fost de-a dreptul împovărați. Și nici nu îi condamnăm pentru asta. Totuși, la mijloc se află o carte de 500 de pagini, pe care e greu să o ții. Ce să mai vorbim noi de scenariu și filmat?? Totuși, nu a fost o povară, ci o adevărată aventură a vieții! Am învățat că de la agonie la extaz e doar un pas, însă contează cum depășești momentele de la extaz la agonie. Am fost colegi și am ajuns prieteni! Nu a fost nevoie să învățăm că a cârti nu e de ajutor, pentru că știam acest lucru. Și astfel am pornit cu dreptul! Ne-am distrat și am râs copios, dar am știut și să ne concentrăm 3 ore pentru a alege cartea potrivită din toate punctele de vedere. Ne-am odihnit, însă atunci când a fost nevoie de o oră și jumătate pentru a filma o scenă, am venit cu idei pentru a ieși așa cum mi-o imaginam! Am lucrat nu doar ca o echipă, ci ca o familie! Ne-am susținut, ne-am înțeles, ne-am contrazis, ne-am împăcat și am visat să mergem împreună la finala de la Focșani!

27 august 2021… Iată-ne porniți spre…………… FINALA BOOVIE, ediția a VI-a! Un întreg oraș mânat de spiritul Boovie, 500 de elevi veniți pentru a-și demonstra iubirea pentru carte și film, traineri care mai de care mai dornici să ne împărtășească povestea vieții lor… Ne-am întors acasă mai bogați nu doar cu experiențe, ci și cu un binemeritat Premiu Special din partea Editurii Corint.

Aventura ediției a VI-a se încheie aici, însă prietenia și dorința de a participa la edițiile viitoare ne vor face mereu să fim BOOVIE: bucuroși, organizați, onești, vizionari, inventivi, entuziaști.

Vă întrebați care au fost cei 11 fantastici și ce cred ei despre această experiență?
1. Mich Gabriela Maria, clasa a XII-a A (lider, regizor, scenarist, scenograf)
2. Pontoș Silviu Andrei, clasa a X-a B, CNDV (actor, operator cameră video, montaj audio-video)
3. Popovici Fabian, clasa a X-a F, CNDV (actor, operator cameră video)
4. Dunca Maria Ecaterina, clasa a XI-a F, CNDV (actor)
5. Brenner Vanessa Noemi, clasa a XI-a A, CNDV (scenarist, costumier)
6. Vouciuc Vasile Gabriel, clasa a X-a E, CNDV (actor)
7. Coroi Alexandra Maria, clasa a X-a F, CNDV (decor)
8. Michnea Ștefania Maria, clasa a XI-a A, CNDV (actor, costumier)
9. Pop Denis Emil, clasa a XI-a F, CNDV (actor, scenarist, art designer)
10. Șofron Giulia Adeea, clasa a X-a D, CNDV (actor)
11. Chindriș Antonia Medeea, clasa a XI-a E, CNDV (machiaj)

 

3 cuvinte care să descrie Boovie

Continuitate, Amprentă, Disciplină. Pentru mine Boovie nu e doar un festival, ci mai mult decât atât… E o lume pe care o poți explora numai dacă ai puterea să continui pentru că e nevoie de colaborare, atenție, implicare, originalitate… de amprenta fiecăruia. Și pentru a face toate acestea într-un mod organizat, disciplina e cheia. Boovie e greu de descris în trei cuvinte; poate și în 300 ar fi la fel de greu însă ce contează cu adevărat e ca Boovie să fie trăit din plin și frumos.

Boovie în trei cuvinte: dezvoltare, curaj și viitor. De ce această combinație? Pentru că în momentul în care ești înconjurat de atâția oameni faini, pasionați, talentați și ești deschis la noi oportunități, nu ai cum să nu crești, să te dezvolți ca om, să ieși în evidență prin energia pe care o emani. De altfel, pentru a ieși în evidență, pentru a te afirma, pentru a-ți spune părerea, pentru a-ți asuma o responsabilitate ca membru într-o echipă Boovie e nevoie de curaj, este imposibil să nu ieși din zona de confort astfel. Cât despre viitor, Boovie este viitorul, e un exemplu că nu contează cine ești, de unde vii, ce posibilități ai, dacă îți dorești ceva cu adevărat și muncești pentru acel lucru, totul este posibil. (Ecaterina Dunca)

Cooperare, pasiune, creativitate. (Giulia Șofron)

Boovie este cel mai bine descris prin aceste trei cuvinte: creativitate, spontaneitate, colaborare. (Alexandra Coroi)

Inventivitate, Cooperare, Strălucire. (Fabian Popovici)

Prietenie, muncă și creativitate. (Vasile Gabriel Vouciuc)

Pasiune, implicare, coeziune! (Brîndușa Oanță, profesor coordonator)

***

Dacă ar fi să atribui întregii experiențe o melodie, care ar fi aceea și de ce?
Ar fi tare bine dacă s-ar compune o melodie despre Boovie, însă versurile care îmi vin acum în minte sunt Dacă ieri aveam curajul de-a trăi și de-a iubi/Să nu-ți treacă azi prin minte că de sunt lovit și trist/Voi cerși la colț de stradă spre-a uita că sunt artist. Primul pas făcut acest an spre Boovie a fost îngreunat de un prea mare bagaj de curaj. Unii aveau impresia că pe parcurs îl voi pierde sau chiar îl voi lăsa din pricina greutăților și a problemelor. Dar, din contră, acestuia i s-a adăugat o doză de supărare compensată de două de bucurie, una de stres răsplătite de multe altele de speranță și noroc. Și în loc să mă împovăreze, bagajul era parcă din ce în ce mai ușor. Oricât aș fi fost de tristă, eram convinsă că dorința de a crea (la fel ca cea a unui artist) era mai mare decât orice altceva.

Dacă ar fi să atribui un titlu de melodie echipei, acesta ar fi „The Nights”, Avicii, deoarece subliniază că trebuie să trăim o viață pe care să ne-o amintim mereu, iar acest lucru poate fi realizat doar cu formarea unor momente de neuitat cu oamenii din jur. (Fabian Popovici)

„Medicine” de la Daughter este o piesă care exprimă foarte bine pentru mine ceea ce a însemnat Boovie, de la început și până la final. (Ecaterina Dunca)

Daca ar fi să atribui un titlu de melodie echipei noastre ar fi „Victorious” de la Panic! At The Disco, pentru că, indiferent de câștigăm sau pierdem „Tonight we are Victorious”. (Denis Pop)

Melodia care îmi aduce aminte de Boovie e „Adventure of  a liftime” de la Coldplay, pentru că se asimilează cu dinamicitatea și pozitivitatea de care am avut parte pe parcursul acestui proiect. (Giulia Șofron)

Consider că cel mai bine s-ar potrivi pentru echipa mea piesa „Show must go on”. (Alexandra Coroi)

***

Ce înseamnă Boovie pentru tine? Cum te-a ajutat? Ai repeta experiența??
Nu aș renunța la Boovie niciodată! Dar cursul vieții mă forțează să fac acest lucru și sunt momente în fața cărora nu te poți împotrivi. Boovie a fost uneori motivul pentru care stăteam trează nopți întregi fie ca să visez cu ochii deschiși, fie ca să muncesc, la fel cum alteori a fost și motivul pentru care închideam rapid și nervos calculatorul dacă ceea ce doream nu ieșea. Mai bine de un an Boovie a făcut parte din mine și m-a învățat nu doar cum să lucrez, ci și cum să fiu atentă la detalii, să privesc toate cele 360 de puncte de pe cerc înainte să iau decizia finală, să ascult, să înțeleg.

Pentru mine Boovie înseamnă experiență, conexiune, e familie, e un început. A fost o experiență unică, deosebită, m-a ajutat să mă dezvolt, să leg prietenii noi și să mă regăsesc pe mine. Am ales să mă înscriu la Boovie inițial pentru că mi se părea o idee interesantă; suna a ceva ce aș face eu, însă cel mai important lucru pe care l-am învățat fiind într-o echipă este că nu există „eu” ci doar „noi”. (Ecaterina Dunca)

Pentru mine Boovie a reprezentat o experiență nouă și foarte plăcută, deoarece am cunoscut persoane noi, mi-am descoperit pasiunea pentru actorie și mi-a plăcut să ajut la crearea unui trailer pentru o carte. La început, credeam că o să fie dificil și nu vom avea destule idei, nu vom reuși să colaborăm, dar am rămas plăcut surprinsă că am reușit să formăm o echipă atât de frumoasă și ne-am descurcat excepțional. (Alexandra Coroi)

Experiența pe care am avut-o cu Boovie mi-a întărit și mai mult ideea de a mă face actor. (Denis Pop)

Da, aș repeta experiența cu cel mai mare drag. Experiența cu Boovie a contribuit la motivația mea să citesc, să mă las scufundată în cărți, încercând să empatizez mult mai profund cu personajele. Echipa mi-a dovedit că există seriozitate acompaniată de râs copios și zâmbete largi, am descoperit o latură mai creativă a mea, încântată de nou și în afara zonei de confort. (Giulia Șofron)

Boovie a venit pentru mine încă de la început ca o provocare: să colaborez cu persoane pe care de abia le cunoșteam, să mă decid asupra unei singure cărți dintre cele 5 propuse și să rezum în 3 minute și jumătate un întreg roman. Totuși, nu a fost nevoie să parcurg aceste „probe” singur, pentru că am avut alături echipa „Clubul Nordic Destinat Vizionarilor”, o echipă plină de oameni dedicați și creativi. Întreaga poveste Boovie de anul acesta m-a ajutat să fiu mai deschis în fața unor experiențe noi, dar și să am încredere în cei din jurul meu, așadar mi-ar face plăcere să particip și la următoarea ediție. (Vasile Gabriel Vouciuc)

Boovie înseamnă pentru mine o modalitate de a învăța nevoia colaborării și importanța lucrului în echipă. Acest concurs – festival m-a învățat să apreciez cât de mult valorează o echipă pentru finalizarea unui proiect important. Cu siguranță aș repeta experiența trăită. (Fabian Popovici)

Pentru mine înseamnă dăruire și o lecție… atipică! M-a ajutat să-i înțeleg, să-i respect și să-i iubesc și mai mult pe elevi. La aceasta experiență aș schimba…. frecvența! Aș organiza trimestrial astfel de concursuri, chiar și pe plan local! 🙂 (Brîndușa Oanță)

***

Cel mai fericit și cel mai trist moment trăit cu echipa
Dacă ar fi să atribui echipei o stare de spirit, cu siguranță aceea ar fi fericirea! Acești 10 tineri atât de talentați m-au făcut să mă simt atât de împlinită de fiecare dată când ne-am întâlnit și pentru asta le voi fi mereu recunoscătoare. Cel mai fericit moment? Atunci când i-am văzut mândri de ceea ce am realizat împreună!

Am să încep cu cel mai trist lucru trăit cu echipa, însă în așa fel încât să evidențiez cât de bine m-am simțit alături de ei.N-am reușit să particip la festival, ceea ce e un minus pentru mine. Au fost momente plăcute pe tot parcursul proiectului în care elevii s-au străduit pentru binele colectiv, au dat o mână de ajutor oricând era nevoie și s-au implicat, mai mult decât era necesar. Gabriela e un coordonator grozav, jos pălăria, un mare exemplu de urmat, sincer!!! Însă momentul meu preferat a fost când am fredonat câteva strofe dintr-o melodie în franceză, în condițiile în care eu nu știu o boabă de franceză. (Giulia Șofron)

Cel mai fericit moment al echipei a fost finalizarea filmărilor, mai exact timpul petrecut ulterior cu membrii acesteia discutând toate momentele minunate pe care le-am creat împreună. Momentul cel mai trist a fost iarăși finalizarea filmărilor, deoarece asta însemna oprirea muncii de echipă. (Fabian Popovici)

Cel mai fericit moment a fost poate prima întâlnire cu echipa. Oameni frumoși și cu multă ambiție în sufletul lor! Cel mai trist moment? Hmm.. nu prea am avut momente triste. (Denis Pop)

Momentul cel mai fericit a fost vizionarea rezultatului final, atunci când am fost convins că avem un book-trailer de care putem fi mândri și că, indiferent de rezultatul de la Focșani, am realizat tot ceea ce ne-am propus. Nu pot spune că au fost momente triste în timpul filmărilor, deoarece cu orice scenă pe care trebuia să o filmăm de 10 ori, cu orice stare de stres și oboseală, simțeam plutind în aer dorința noastră, a tuturor celor din echipă, de a face o treabă bună. Și această dorință s-a materializat. (Vasile Gabriel Vouciuc)

Nu am avut momente triste… Echipa noastră a fost și este fantastică, inteligentă și… fericită! (Brîndușa Oanță)

***

De ce recomanzi Boovie?
Recomand Boovie nu pentru prietenii, premii, activități sau lucruri ce pot fi comparate cu fericirea de o clipă. Boovie merită trăit pentru satisfacția de a fi făcut un lucru ce va rămâne și mai mult decât atât pentru amprenta pe care o lași în viețile oamenilor cu care lucrezi. Acestea nu vor trece niciodată!

Dacă ești o persoană fascinată de cărți și de film atunci recomand cu încredere o experiență ca Boovie, pentru că dacă există pasiune în ceea ce faci acest lucru se vede în rezultat. Poți să ai o aparatură performantă, mulți oameni cu care să muncești, locații perfecte etc. dar dacă nu există pasiune la mijloc, nu există nici unitate, nici satisfacție, nici.. nimic. (Ecaterina Dunca)

Consider că oricine poate să-și dorească ceea ce reprezintă Boovie-ul, însă nu tuturor li se potrivește. Personal am avut o experienta pozitivă, din care am învățat, care m-a îmbogățit sufletește și a lărgit câmpul spiritului meu de observație și creativitate. Însă un lucru sigur e că Boovie vine la pachet cu responsabilitate, cooperare și implicare. (Giulia Șofron)

Recomand Boovie pentru că nu este un concurs ce se rezumă la a citi o carte și a filma câteva scene care par importante, ci înseamnă să te lași cuprins de magia cititului și să transmiți celorlalți o stare de spirit, o emoție sinceră care să impresioneze, iar satisfacția de a fi reușit să inspiri alți oameni este nemăsurabilă. (Vasile Gabriel Vouciuc)

Recomand cu mare caldură Boovie, deoarece este o experiență plăcută pentru fiecare elev de gimnaziu sau de liceu, iar distracția și amuzamentul sunt garantate. Nu ai nimic de pierdut decât de câștigat! Recomand această experiență oricărui iubitor de cărți, oricărui elev doritor de o experiență nouă, oricărui spirit inventiv și creativ deoarece pentru un rezultat bun, pentru un trailer cât mai bun e nevoie de oameni cu idei diferite și talente diferite. (Alexandra Coroi)

Recomand Boovie deoarece este o modalitate excelentă de a stimula elevii să citească, dar și să-și îmbunătățească spiritul creativ. (Fabian Popovici)

Recomand cu căldură Boovie pentru că este o experiență unică în viețile tuturor, o activitate prin care ne dezvoltăm spiritul artistic și de echipă. (Denis Pop)

Boovie pentru elevi înseamnă un instrument modern de „lectură”. Recomand participarea la Boovie în ideea de a-i „reobișnui” pe elevi cu lectura și de a-i obișnui să gândească (și) în imagini. (Brîndușa Oanță)

***

3 puncte forte ale cărții „Privighetoarea”. De ce tocmai această carte?
Autenticitate, mesaj, viață. E unul dintre puținele romane pe care îmi doresc să le recitesc și Boovie mi-a dat șansa aceasta. Pe tot parcursul realizării trailer-ului m-am împrietenit cu Isabelle și Vianne de patru ori și de fiecare dată mi se păreau mai minunate, mai autentice, mai bine conturate. Privighetoarea îți oferă șansa să trăiești o viață pentru că vezi greșelile adulților, inocența copiilor, altruismul mamelor, răutatea societății într-un context istoric nefavorabil, însă prielnic pentru dezvoltarea tuturor.

E o poveste care te încurajează să-ți asculți intuiția, să faci ce simți că ți-ar aduce împlinire sufletească. În carte găsești personaje în care te poti regăsi, căci, în ciuda faptului că circumstanțele sunt diferite față de situația actuală a cititorilor, sentimentele personajelor sunt comune și des întâlnite. Totul e scris în așa fel încât să te țină în priză, să fii fascinat de întâmplări și cursul lor. (Giulia Șofron)

Foarte mulți din echipa mea am favorizat această carte deoarece este cu adevărat captivantă, te ține în suspans și are puțin din toate genurile de cărți: dramă, iubire, familie, istorie, război. Are multe personaje ușor de interpretat și firul poveștii este extraordinar. (Alexandra Coroi)

„Privighetoarea”, de Kirstin Hannah, este un roman despre dragoste și război, despre sacrificiu și iertare, și sunt convins că am luat decizia potrivită alegând această carte, deoarece povestea lui Isabelle și Vianne este una care te impresionează până la lacrimi, îți rămâne mult timp în minte și te face să-ți dai seama ce contează cu adevărat în viață. (Vasile Gabriel Vouciuc)

Cele trei puncte forte ale cărții „Privighetoarea” sunt: conștientizarea dificultăților din timpul perioadelor de război, dovada că un singur om poate schimba o întreagă lume și importanța familiei în viețile tuturor. (Fabian Popovici)

***

Ce ai învățat din această experiență?
• Ascultă și înțelege!
• Vorbește deschis cu echipa pentru a te simți liber!
• Nu te teme de eșec, ci de un rezultat final pe care l-ai fi putut îmbunătăți și nu ai făcut-o!
• Fii cinstit! Iar dacă ți se pare că ai pierdut ceva procedând astfel, fii convins că nu e așa! Cinstea și onoarea stau la baza societății!
• Prețuiește clipa și trăiește-o frumos!
• Fii organizat, consecvent, atent, deschis!
• O Ușă e închisă doar dacă ești prea firav pentru a forța si cu piciorul. Creează oportunități și acolo unde se văd doar ziduri!
• Nu există altă alternativă decât să reușești!
• Nu suntem puțini atât timp cât avem idei multe!
• Cartea în care se tace e cea mai bună variantă când lumea din jur doar vorbește.

Am învățat să intru în pielea personajului, să interpretez trăirile acestuia la intensitate mare. (Giulia Șofron)

Din această experiență am învățat cum să lucrez în echipă, am învățat că alături de persoanele potrivite poți realiza multe lucruri frumoase, este ușor să legi o prietenie și nu în ultimul rând te dezvolți psihic și pe plan social. (Alexandra Coroi)

Am avut onoarea ca la această ediție să nu fiu doar simplu participant, ci și membru în redacția ziarului Boovreport, iar această oportunitate a fost una cu adevărat specială pentru mine, pasionat fiind de jurnalism. Împreună cu ceilalți reporteri și fotografi, și sub atenta îndrumare a Adelinei Miron, am încercat să redăm în câteva pagini spiritul Boovie, magia care aduce în fiecare an sute de participanți la Focșani și am putut observa îndeaproape munca colosală, dar și pasiunea celor care fac ca Boovie să existe. Experiența primului ziar al festivalului va rămâne pentru mine o amintire de suflet. (Vasile Gabriel Vouciuc)

***

Dacă ar fi să o iei de la inceput, ai repeta experiența/ ce ai schimba?
Experiența e minunată, nu am nimic de adăugat sau modificat, căci dacă ar fi să o traiesc din nou și din nou și din nou, sunt mai mult ca sigură că aș găsi mai multe motive pentru care să fiu mândră de echipă și de amintirile create. (Giulia Șofron)

***

Cât de greu a fost să intri în pielea personajului?
Ca să intru în pielea lui Isabelle a fost ceea ce mi-am dorit pentru mine, mi-am dorit să am acest rol si l-am primit. În timp ce citeam cartea mă regăseam în personaj. Fiind un personaj complex, bine conturat nu mi-a fost greu să intru în pielea ei, toată pasiunea lui Isabelle și dorința de a-și găsi un țel în viață, cât și spirtitul de sacrificiu m-au atras la eroina noastră. (Ecaterina Dunca)

Pentru mine, personal, nu a fost greu să intru în pielea personajului deoarece am știut de la început că este un personaj în care mă regăsesc și cu care mă potrivesc. (Fabian Popovici)

***

Cu ce ai compara Boovie?
Dacă anul trecut comparam Boovie cu o păpușa Matrioska, azi văd acest concurs ca o pânză albă. Poți face ce vrei, în ce mod vrei. Poate ai la dispoziție doar câteva culori, însă dacă știi cum să pictezi cu ele, produsul final va fi impecabil. Și așa, încet, pânza se umple. Și știi în ce constă frumusețea acestei picturi? În faptul că fiecare și-a pus amprenta!

Cum am mai spus, Boovie a fost o experiență unică de la început și până la sfârșit, a fost ca un rooller coaster emoțional care ne-a ținut pe toți cu sufletul la gură până la momentul final când am fost chemați pe scenă. (Ecaterina Dunca)

Aș compara Boovie cu orice inițiativă care reușește să conecteze oamenii, să le impulsioneze spiritul de echipă și pe cel creativ. (Fabian Popovici)

Boovie mi se pare că se asimilează cu o grădină plină de flori; trebuie să te implici și să fii atent cu ele ca sa crească în direcția cea mai bună. Le recomand proiectul persoanelor care nu au ajuns încă să se îndrăgostească de cărți. Consider că experiența ar declanșa startul unei iubiri din partea cititorului față de lumea poetică. (Giulia Șofron)

Pentru mine, Boovie este o experiență incomparabilă, pentru că niciodată nu am mai simțit ceea ce am simțit cât am facut parte din echipa noastră și implicit din acest eveniment. (Denis Pop)

Mi-ar fi greu să compar Boovie cu orice altceva, pentru că Boovie este o stare de spirit, este un proces lung care începe cu o carte și se termină cu mult mai mult decât un book-trailer. „Procesul Boovie” se termină, printre altele, cu prieteni noi, experiență cinematografică și amintiri dragi, și de aceea consider că acest concurs este o adevărată lecție de viață. (Vasile Gabriel Vouciuc)

Aș compara Boovie cu o „ședință” de team building. Boovie înseamnă și… dezvoltare personală. (Brîndușa Oanță)

***

Dragii mei dragi, nu vă spun nici să citiți, nici să regizați, însă vă îndemn să faceți, să creați, să visați, să acționați! După noi rămân vorba și fapta! Fie ca ele să fie din cele mai curate!

Gabriela MICH
absolventă, clasa a XII A
C. N. „Dragoș-Vodă”

P. S.: Mulțumim Memorialului Victimelor Comunismului și al Rezistenței din Sighet pentru că ne-a permis să filmăm câteva scene din trailer în incinta Muzeului și Primăriei Sighet care a asigurat transportul celor 5 echipe CNDV-iste (29 de elevi și profesori însoțitori) – din totalul de 6 –  care au participat cu trailere la Festivalul de la Focșani, în perioada 27-29 august 2021.

oferta-wise

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată.

oferta-wise