Actualitate Știri

In memoriam prof. Maria MIRON (28.02.1928 – 03.09.2021)

image_printPrinteaza

Maria Miron (născută Coman) s-a născut la Vișeu de Sus, la data de 28 februarie 1928. Soțul a fost medic pediatru. Are doi copii (fete) medici. A absolvit Facultatea de Litere, specializarea Franceză – Germană la Universitatea Babeș din Cluj Napoca.
A predat limba franceză pentru scurte perioade (1953 – 1954, 1956 – 1958, 1960 – 1961 și 1962 – 1963) la Liceul Pedagogic din Sighet și, neîntrerupt, 33 de ani, între anii 1953 – 1986, la Liceul „Dragoș Vodă”, limba germană și limba franceză.

Condoleanțe sincere familiei îndoliate! Dumnezeu s-o odihnească în pace!

Salut, Sighet!

 

Foto (dreapta): Tomi Hoffer

oferta-wise

4 Comentarii

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 • Făcea parte din marea familie nobilă Coman de Moisei, care a dat Maramureșului o seamă de intelectuali de marcă. Unul dintre ei a fost renumitul botanist, ing. Artur Coman.
  A fost o adevărată Doamnă. De o frumusețe aparte, elegantă cu discreție, manierată și afabilă, Doamna profesoară Mary Miron – frumoasa doamnă blondă, pedalând pe bicicletă pe stăzile orașului – mi-a rămas ca o dragă amintire a unor ani prea repede trecuți. Dumnezeu să-i răsplătească bunătatea.
  I. Ardeleanu-Pruncu

 • Dzeu sa o odihneasca in liniste si pace !🥲 Vesnica pomenirea ei !!! 🥲 Am fost si eu elevul dinsei si coleg cu Laura fata mai mica !!!

 • Ma bucur ca am putut sa ajung la inmormantare si sa ma unesc cu rugaciunile inaltate pentru vesnica sa odihna.
  Am fost vecini langa gara in anii ’60, gard in gard, ma cunoaste de cand m-am nascut …
  Tanti Medi, Dumnezeu sa va primeasca in Imparatia Sa !

  preot prof. Marius Visovan

 • Rămân de neuitat fragmentele din poemele lui Villon si Goethe învațate la orele de franceza si germana cu Doamna Miron.
  Codoleanțe familiei!
  Dumnezeu sa o odihneasca in pace!

  Gafia Coman- Galay
  Lausanne

oferta-wise