Actualitate Știri

CNDV Sighet, o nouă provocare: școală-pilot-media!

image_printPrinteaza

Ministerul Educației și Cercetării a selectat și avizat 100 de unități de învățământ liceale (conform articolului 17 al Regulamentului specific de selecție, organizare și funcționare pentru unitățile de învățământ preuniversitar cu statut de unități pilot în domeniul educației media, aprobat prin Ordinul Ministrului Educației și Cercetării nr. 6234/2020), pentru a participa, începând cu semestrul al II-lea al acestui an școlar, la proiectul-pilot „Programul de educație media”.

„Programul de educație media” este un demers strategic derulat de Centrul pentru Jurnalism Independent (director executiv, Cristina Lupu), prin care concepte de educație media sunt introduse în activitatea curentă a profesorilor și elevilor de liceu, în urma unui amplu proces de instruire a profesorilor.

„Programul de educație media(coordonatorul programului din partea CJI, Cristina Jamschek) are drept partener strategic de dezvoltare Romanian-American Foundation și beneficiază de sprijinul financiar (în perioada 2017 – 2021) oferit de: Ambasada Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Ambasada Regatului Țărilor de Jos în România,  Ambasada Statelor Unite ale Americii, Fondul pentru Inovare Civică, Fundația Friedrich Naumann pentru Libertate România, IFEX (International Freedom of Expression Network), UNICEF România.

Colegiul Național „Dragoș-Vodă” (director, prof. dr. Gheorghe Andrasciuc) are privilegiul de a se număra printre cele două licee selectate din județul Maramureș pentru a fi școală-pilot-media. CNDV are o bună experiență anterioară de colaborare  cu Centrul pentru Jurnalism Independent prin participarea a 4 profesori la proiectul „Predau educație media! – Laboratorul de cultură și educație media”.

Informații suplimentare despre acest proiect găsiți AICI.

Salut, Sighet!
foto: Peter Lengyel

oferta-wise

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

oferta-wise