Actualitate Știri

Femeia, al cincilea anotimp… în colecția de dantele!

image_printPrinteaza

Vineri, 8 martie 2019, de la orele 13.00, Muzeul Maramureșean, Secția Etnografie vă invită să luați parte la o expoziție inedită dedicată sensibilității, feminității și rafinamentului.

O expoziție formată din peste 100 de piese de dantelă și broderie din colecția privată a familiei Pipaș, colecție care are o vechime mai mare de 70 de ani, iar astăzi numără mii de obiecte, unele dintre acestea având o valoare deosebită.

D-na profesor Ileana Pipaș este continuatoarea și protectoarea acestei valoroase colecții. O parte a colecției o reprezintă dantela și broderia. În prezent, colecţia numără peste 2.000 de exponate: rochii de dantelă de Bruxelles, umbrele de soare, pălării, mănuşi şi dantele de mari dimensiuni pentru decoraţii interioare. O mare parte a dantelelor a fost obţinută de la negustorii evrei din Sighet, care aveau relaţii în apusul Europei, altele provin din penitenciarul din Sighet, unde erau produse de deţinute.

Organizatori: Muzeul Maramureșean, Primăria Sighetu-Marmației
Curator expoziție: Mirela Ana Barz
Despre Colecția Pipaș vor vorbi: director Gheorghe Todinca; profesor dr. Mihai Dăncuș; profesor Ileana Pipaș

Vă invităm alături de noi pentru a admira aceste exponate, dar și pentru a afla mai multe despre Colecția Pipaș.

Comunicat de presă

oferta-wise

1 Comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Je souhaite beaucoup de succès à cette exposition. Pour bien connaître le fond récolté par Maria Pipas et continué par Ileana, je sais qu’il en vaut la peine. Il y a des trésors à découvrir.

    Jean-louis Chancerel

oferta-wise