Actualitate Știri

Ansamblul ”Comorile Izei” de la CNDV a colindat Bucureștiul

image_printPrinteaza

Ansamblul folcloric „Comorile Izei” (coordonat de d-na prof. Georgeta Lucaci) al Colegiului Național „Dragoș Vodă” din Sighet, în parteneriat cu Palatul Copiilor din Baia Mare – director, prof. dr. Ion Iuga – a participat la Spectacolul Aniversar Multicultural „EU și eu. Copiii României la Centenarul Marii Uniri”, desfășurat la Sala de spectacole a Palatului Național al Copiilor din București, de unde, ansamblul sighetean a revenit cu Diploma de Excelență.

Urmând tradiția creștină, la Ministerul Educației Naționale, în prezența doamnei ministru Ecaterina Andronescu și a domnului Secretar de Stat, Ionel Florian Lixandru, am vestit Nașterea Domnului nostru, Isus Hristos, prin colinde, încântând cu prezența noastră întreg auditoriul.

Am poposit și la Ministerul Tineretului și Sportului unde am fost primiți de domnul Secretar de Stat Cosmin Butuza, căruia-i mulțumim și pe această cale. (prof. Georgeta Lucaci)

oferta-wise

1 Comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Nu prea inteleg scopul acestor „colinde” pe la sefi (obicei comunist), dar este bine pentru copii, ca au invatat colinzi si au putut iesi din „barlogul” lor sa vada cum se traieste pe la imparatie! Degeaba le vestim conducatorilor, ei tot vor actiona la pas cu pas, fara acceleratie, invatamantul nostru, tot codas ramanand, desi avem copii geniali cu mult potential intelectual, neavand cum si unde sa-l exprime! Totusi acest grup de colindatori, merita toate felicitarile pentru aceasta bucurie, de-a umbla cu colindul si a arata obiceiurile si traditia maramuresenilor!

oferta-wise