Actualitate Diaspora Internațional Știri

Maramureșenii, românii din Spania au sărbătorit Centenarul! [FOTO]

image_printPrinteaza

Împinși de necazuri, de nevoi, de dorința de a schimba soarta lor și a familiilor pentru care se sacrifică, românii au luat calea pribegiei, a emigrației, și-au format “cealaltă” Românie, România de… afară. Peste 4 milioane de români, răspândiți în toate colțurile Europei, dar și ale globului, rezistă greutăților și marilor provocări pe care și le-au asumat “ajutați” de criza generalizată de după revoluție, mereu cu gândul acasă și reconstituie, în momentele de sărbătoare, crâmpeie de țară pe-acolo pe unde se află și muncesc. Marile sărbători, religioase și/sau naționale îi unesc și le oferă ocazia de-a construi câte o mică Românie din tradițiile, amintirile și “micile” comori pe care le poartă cu ei pretutindeni.

Mulțumim cititorilor noștri care ne urmăresc și ne apreciază munca, mulțumim doamnei Maria Sălăjan din Baia Mare care ne-a expediat o serie minunată de imagini de la Sărbătoarea Centenarului din Madrid. Acești minunați concetățeni de-ai noștri care se bucură și ne bucură cu România “secretă”, puternică, vie, ferecată în sufletele lor admirabile, iubitori neprefăcuți de țară, aceștia sunt prietenii și patrioții adevărați. Ei, cei care au fost ”abandonați” de țară, dar continuă s-o iubească, merită respectul nostru. Gesturile lor de devotament și mândire de români sunt mult mai puternice și mai credibile decât toată demagogia și falsitatea conducătorilor noștri care (cei mai mulți) nu ne mai reprezintă!

Mulțumim, dragi prieteni din România exilată!

Salut, Sighet!

Galerie foto: Maria Sălăjan

oferta-wise

1 Comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Bejania,îi intareste pe romani!Tara mama,nu a abandonat pe nimeni,cei care au plecat,s-au dus la un castig mai bun,in schimbul unor munci mai grele ca si in tara!Tara nu le-a putut oferii un castig pe masura,dar nu i-a alungat,multi dintre noi am ramas in tara si o ducem poate mai rau ca si cei plecati!Recunosc,este greu departe de familie si de cei dragi,dar asta a fost alegerea lor!Poate cand ei se reintorc noi cei ramasi ne simtim abandonati,cand vedem cum se reintorc,bineinteles cei care au mers la munca cinstita si nu la capatuit pe gratis!Daca pe ei i-a abandonat,ce putem spune despre noi,care am ramas iar unii depun o munca grea pentru un salar minim pe economie si nu pot iesii din datorii la banci si camatari,dar duc greul tarii si fac ca ea sa existe ,sa nu fie abandonata de toti!Noi induram batjocura conducatorilor care chiar ca au uitat de poporul roman,nu auzi numai minciuni si promisiuni,nimic concret ca sa ni se imbuneze traiul,ne arunca din cand in cand cate un os,carnea ramane la ei,iar noi ducem dorul democratiei vestice,ca sa o avem ne chinuim de pe o zi pe alta,cu gandul la cei plecati!
    Cat despre Centenar,este frumos ca l-au sarbatorit si cei de-afara,doar sunt romani ca noi,poate ca unii au uitat asta,dar acestia nu au simtit niciodata romaneste si si-au urat patria mama!Felicitari romanilor madrileni,le multumim ca exista si ca mai ajuta aceasta Tara nepastuita!

oferta-wise