Actualitate Sport Știri

Copiii au stăpânit frumos – pentru o zi – Sighetul! (Ion Mariș)

image_printPrinteaza

Multă culoare, bucurie, copii și adulți fericiți, politicieni pașnici și prietenoși, un oraș schimbat de multitudinea de costume populare și ținute sport, metamorfozat și de entuziasmul participanților la sărbătoarea copilului și-a copilăriei. A fost ziua în care dansurile, atelierele creative, muzica ușoară și populară, mascotele, luptele medievale (doar simulare!), desenele pe asfalt, recuzita spectaculoasă etc. au fost punctele forte care m-au determinat să-mi doresc să se „adopte” la Sighet o sărbătoare… perpetuă.

A fost decență, jocuri adecvate copilăriei dar și o premieră în sport la Sighet. Tot azi s-a deschis oficial Balcaniada (Campionatele Balcanice) de volei pe plajă U20. Balcaniada sigheteană (adusă în orașul nostru prin eforturile lui George Opriș – președinte CSM Sighet și cu aportul primarului Vasile Moldovan) a adunat la start echipe (băieți și fete) din Serbia, Turcia, Moldova, Kosovo, Bulgaria si Romania. Startul partidelor a avut loc la orele 13:00 pe cele două terenuri amenajate în parcul Grădina Morii.
Evenimentul se desfășoară sub egida Federației Române de Volei, a Federației Balcanice de Volei, a C.J. Maramureș și Primăriei Sighetu Marmației fiind susținut și de sponsori generoși.
În primele două zile (1 – 2 iunie 2022) se vor juca meciurile din grupe iar în ultima zi (3 iunie 2022) se vor juca semifinalele și finalele. Păcat că prima echipă a României care a intrat la joc azi n-a fost – la primul meci – câștigătoare!

Și încă un aspect „wow” (minunat!) al Zilei Internaționale a Copilului la Sighet: centrul orașului n-a mai fost asfixiat de circulația rutieră înfiorătoare, poluantă, zgomotoasă! În loc de zgomot de motoare „bengoase” și gaze de eșapament sufocante am avut parte de sunet de pian, vioară, chitară!

Dragi copii și mai ales dragi părinți nu-i așa că v-a plăcut liniștea din centrul Sighetului, devenit (păcat că doar pentru o zi) pietonal?… La mulți ani tuturor copiilor!… și… părinților care gândesc „curat”, nu doar o zi dintr-un an!

Foto & text: Ion Mariș

oferta-wise

1 Comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Cu toata dragostea si respectul meu, dar se vede ca domnul Maris nu conduce masina… si probabil nu simte problemele conducatorilor auto care intr-un oras deja super-inghesuit sa mai aiba si un numar de strazi blocate care sa te „arunce”, mereu si mereu mai departe de destinatie…
    Sau pentru a intra 5 minute intr-o institutie sau magazin din centru sa parchezi la 2, 3 sau 4 strazi distanta…
    In rest si eu doresc liniste, pace, ecologie… sincer! Dar pe moment nu stiu care e solutia…

oferta-wise