Actualitate Știri

Demers al primarului Sighetului, av. Vasile Moldovan, pentru dizolvarea Consiliului Local

image_printPrinteaza

La sfârșitul ședinței de Consiliu Local din data de 22 martie 2021, am anunțat public că voi demara procedura de dizolvare a Consiliului Local Sighet. La data de 2 aprilie 2021 am depus la Tribunalul Maramureș, Secția de contencios administrativ și fiscal, cererea de dizolvare a Consiliului Local, înregistrată sub dosar nr. 692/100/2021.

Am invocat dispozițiile art. 143 din Codul Administrativ, care prevăd ca și caz de dizolvare a Consiliului Local „în cazul în care nu a adoptat nicio hotărâre în 3 ședinte ordinare sau extraordinare ținute pe durata a patru luni calendaristice consecutive”. Noi avem în perioada decembrie 2020 – martie 2021, 5 ședințe extraordinare în care nu a fost adoptată nicio hotărâre. Precizez faptul că dispozițiile Codului Administrativ prevăd obligația Consiliului Local de a se întruni în ședințe ordinare cel puțin o dată pe lună, de unde rezultă în 4 luni, cel puțin 4 ședințe ordinare (care au avut loc) și care, în opinia mea, nu influențează existența celor 3 ședințe ordinare sau extraordinare în care nu se votează niciun proiect de hotărâre, ședinte ce au loc pe durata a 4 luni consecutive.
Am făcut demersuri pentru reorganizarea Primăriei și a serviciilor subordonate Consiliului Local, majoritatea coagulată în jurul viceprimarului votând împotriva acestor proiecte de hotărâre, generând un evident conflict instituțional.
Așteptăm cu interes hotărârea instanței.

av. Vasile Moldovan
Primarul municipiului Sighetu Marmației

oferta-wise

4 Comentarii

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 • E un eveniment fara precedent (dupa stiinta mea) in orasul nostru, nu am competente juridice, habar n-am daca demersul are sanse sau nu… oare ar fi bine sa se dizolve Consiliul Local? nu stiu, dar vad ca blocajul nu poate fi depasit, o fi asta solutia?

  As dori sa citesc opinii competente juridic, dar si analize pertinente pe plan politic. Sunt derutat ca cetateanul turmentat al lui Caragiale, cu PSD nu am fost si nu voi fi, dar oare coalitia anti- PSD reprezinta interesele cetatenilor Sighetului?

  As dori ca alegatorii sigheteni ai PSD, PNL, USR, PMP, Pro Rom, UDMR (mai sunt?) sa se exprime public daca sunt de acord cu ce fac consilierii votati de dansii in CL!!! (lista votata de mine nu a intrat)

 • Este si asta o modalitate de-a stabili o minimă vointa de a crea un nou CL care sa fie mai receptiv la problemele Sighetului! În forma actuală orașul are numai de suferit, interese peste interese, opinii care nu duc nicăieri, ambiții partinice si mândrie prostească, iar problematica ramane nerezolvată, se amână mult reconstrucția municipiului si scoaterea lui din impasul în care este!
  Eu vad corecta următoarea situatie:
  Dacă s-ar dizolva prin hotărâre judecătorească consiliul local si s-ar impune noi alegeri pentru consilieri, corect ar fi ca si primarul sa-si dea demisia si astfel se vor organiza alegeri anticipate pentru primar și consiliu local! Sighetenii au văzut în aceasta jumatate de an cine doreste binele orașului si cred ca vor tine cont la vot! Organizarea de astazi nu are nici un rost, tot timpul va fi cearta si impunerea forțată a hotărârilor, nu in sensul care se dorește si au fost propuse!
  Sper ca pana la actul final ce va fi dat de justiție va exista o consultare între părți si poate își vor schimba ambele modul cum lucreaza si atitudinea care nu duce nicăieri iar orașul ar avea numai de castigat, evitând cheltuielile pentru un nou scrutin! Daca nu se poate, atunci singura cale sunt alegerile!

  • Da,de ce sa demisioneze primarul? crezi ca s-ar putea mânări voturile si sa iasa ea?

 • O decizie curajoasa din partea Primarului Sighetului in conditiile in care „monstruoasa coalitie” dispune de 13 consilieri locali, prefect si subprefecti! Succes, D.le Primar!

oferta-wise