Actualitate Cultură Video

Din Viena, pianista Aurelia Vișovan transmite sighetenilor un mesaj pe ritmuri de… vals! | VIDEO

Aurelia Vișovan
image_printPrinteaza

Pianista Aurelia Vișovan s-a născut la Sighet și va împlini anul acesta 30 de ani. A fost eleva profesorului Monica Chifor, clasele I – VI (în perioada 1995 – 2002), apoi a urmat Liceul de Muzică „Sigismund Toduța” din Cluj – Napoca.

Este absolventă a Conservatorului „Gheorghe Dima” din Cluj și doctorand, din anul 2016, la aceeași instituție, specializarea pian. În luna ianuarie 2017 și-a finalizat studiile și la Conservatorul de Stat din Viena (Austria). Aurelia Vișovan este actualmente asistent universitar la Universitatea de Muzică din Viena și Nurenberg. A câștigat aproape 30 de premii la diverse concursuri naționale și internaționale.

Azi, 03 mai 2020 Aurelia Vișovan, deși la Viena, va interpreta un Vals de Frédéric Chopin atât pentru cititorii site-ului nostru cât și pentru a „marca” muzical aniversarea tatălui ei, preot prof. Marius Vișovan.

 

Salut, Sighet!

PS: La mulți ani, cu sănătate și fericire colegului nostru de redacție, preot prof. Marius Vișovan, din partea echipei “Salut, Sighet”!

oferta-wise

3 Comentarii

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată.

 • La mulți ani cu sănătate și bucurii și din partea mea, părinte prof. Marius Visovan! Avem parte și noi cu ocazia aniversării d-voastra de exceptionalul cadou din partea Relutei, iubita noastră Aurelia Visovan care v-a dus numele peste mări și țări și care nu uită să spună cu orice ocazie că aripile ei s-au deschis la Sc. gimnazială de Arte din Sighetu Marmației sub bagheta MAGICĂ a regretatei noastre colege și prietenă Monica Chifor.
  Ați întemeiat împreună cu Magda, (eminentă profesoară de matematică la Colegiul National Pedagogic Regele Ferdinand) o familie cu 6 copii dându-le o educație moral-religioasa de excepție prin exemplul personal.
  Faceți parte dintr-o familie de dascăli care s-au jertfit necontenit pt a menține viu spiritul greco-catolicismului în ciuda vicisitudinilor vremii.
  Sunteți omniprezent în freamătul acestor vremuri tulburate de virusul care ne-a invadat casele, profesiile, copiii, simțurile dar, iată Dumnezeu iese triumfător fiindcă, deși s-au închis bisericile, în aproape fiecare casă s-a deschis câte un ,,altar”!
  Să vă ajute Bunul și Induratul Dumnezeu să rămâneți mereu aproape de oameni, să ne însuflețiti în continuare cu ideile îndrăznețe care au menirea să ne întărească în credință și să vă bucurați ani îndelungati de copii și de nepoți în familia d-voastra de aur!
  Cu drag și pretuire, prof. Rodica Gheorghiu

  • Da, asa este, Aurelia nu uita niciodata de Sighet, de Scoala de Muzica si de doamna profesoara Monica Chifor, de fericita memorie !

oferta-wise