Actualitate Social Știri

Drept la replică! Greșeală sau greșeală voită?!…

image_printPrinteaza

Domnule Teofil Ivanciuc,

Mă văd nevoit să vin cu câteva precizări la articolul „La schimbarea primarului” apărut la „Salut Sighet”, articol scris de dumneavoastră.

Aș vrea să cred în buna dumneavoastră intenție de a informa publicul sighetean în mod obiectiv și corect, dar am rămas surprins că de această dată, în ceea ce ați scris sunt câteva erori în legătură cu informațiile despre persoana mea, erori despre care nu pot spune dacă sunt voite sau nu. Vreau să cred că nu!

Aș fi apreciat dacă în prealabil m-ați fi consultat și pe mine sau ați fi cerut informații de la biroul de presă al USR, dar de această dată ați preferat să vă informați dintr-o singură sursă (complet subiectivă și probabil rău intenționată), ceea ce mă face să am rezerve în legătură cu articolul „La schimbarea primarului”, pe care l-ați semnat. Un jurnalist care se respectă folosește cel puțin 3 surse de informare.

Expresia „propulsat dubios” este o expresie incorectă și tendențioasă, având în vedere că am fost ales de către USR în Adunarea Generală și votat în unanimitate pentru a candida din partea dânșilor, conducerea USR-ului nefiind de acord să sprijine candidatura domnului Sorin Rednic. La nivel de țară se are în vedere o alianță cu partidul PLUS, acest lucru dorindu-se și la Sighet, iar una dintre condițiile puse de Plus pentru alianță a fost un candidat unic din partea acestor două partide, candidatură care în final s-a stabilit în persoana mea.

Modul în care ați abordat acest punct, fără a avea toate informațiile, arată că ați tratat totul cu superficialitate, luându-vă după „gura lumii”, după bârfele și atacurile celor care nu s-au dat înapoi de la nimic, pe toată perioada campaniei și, la care eu nu am răspuns în niciun fel, deși poate ar fi trebuit să o fac!

Un al doilea punct este cel cu „puciul”, aspect descris incorect, având în vedere modul cum s-au derulat evenimentele. Dacă veți dori vreodată să știți cum a decurs totul, vă sugerez să căutați sursele credibile sau să mă întrebați pe mine și pe ceilalți membri USR, cei care am fost implicați direct sau chiar conducerea USR județeană.

Referitor la expresia „membri marcanți”, aici nu pot decât să mă amuz. Sunt persoane la care partidul le-a retras sprijinul, din cauza faptului că au încălcat flagrant și repetat statutul partidului, interesul lor personal primând în fața intereselor USR, mergând până acolo că au fost dispuse să sacrifice partidul pentru a susține un om.

În final, că tot ați vorbit de membri marcanți, vă invit să faceți un exercițiu și să întrebați persoanele cunoscute dumneavoastră pe câți din membrii USR îi cunoșteau anul trecut? USR-ul la Sighet a fost un partid închis, nedorindu-se de către unii leaderi locali acceptarea în partid a unor oameni cu un statut și o reputație în acest oraș, ceilalți membri ai partidului nevând niciun cuvânt de spus.

Acest lucru s-a schimbat deja, avem cu toții o colaborare bună, fiecare având posibilitatea să se exprime și să își aducă aportul individual pentru bunul mers al lucrurilor.

Cu deosebită considerație,
Vasile Hodor
Consilier local

oferta-wise

3 Comentarii

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • S-a validat si s-a depus jurământul celor aleși sa fie consilieri locali?Vad ca unii își arogă deja aceasta demnitate de consilier local!

  • S-o punem pe seama entuziasmului și valului de elocință. Dar dincolo de asta e bine că USR vine cu clarificări, e interesul tuturor să avem o imagine cat mai corecta a vieții politice a Sighetului. Și poate e o ocazie și pentru ei sa mediteze daca nu era mai bine ca cei de la centru să analizeze mai în profunzime situația concretă de aici și să mențină sprijinul inițial pentru Sorin Rednic, matematica și intuiția îmi spun că ar fi obținut un rezultat mai bun și o prezență mai solidă în consiliu și poate chiar mai sus. Poate le-a fost frica sa aspire la mai mult? Eu cred că ar fi avut potențial, dar mai este timp.
    Succes in noua experienta pentru următorii patru ani, să aibe răspunsuri pentru toate problemele și dilemele care le vor ieși inevitabil în cale.

    Alin Pontos
    viitor fost consilier local

    • Nu sunt simpatizant USR, dar si eu cred ca o colaborare electorala cu domnul Sorin Rednic ar fi fost benefica pentru ambele parti. Nu ar fi obtinut cu siguranta mai putini consilieri, iar lupta pentru fotoliu de primar ar fi devenit mult mai echilibrata.

oferta-wise