Actualitate Cultură

Echinox… ilegal – Yan Somyr

image_printPrinteaza

Pentru cei care vor să fie!

Whatsapp

S-a sfârșit cu albumele pozele hârtia fotografică poemele scrise la veioză și toate amintirile suave pe care le presam în ierbarul inimii noastre.
S-a sfârșit cu cocktailurile cu nume simple cu melodii ritmate înrămate pe vocile celor care încercau să iubească romantic cu pasiunea îngerilor tulburați doar de rugăciuni.
S-a sfârșit cu părinții mentori ce-si trimiteau energiile peste copiii epavelor de-o vacanță buni voluntari pe toate plajele fără canabis și nuduri anorexice, da, în sfârșit nu ne mai putem găsi ritmul de seară, domol, în fuga luminii spre galaxii acompaniat de respirația standard.
S-a sfârșit cu această specie depășită, nu ne numim azi nimic, doar o prescurtare pe un hard global și poate vei înțelege deși mă prefac că nu înțeleg cine urmează.

Nihil sine numine

Uneori nu-mi amintesc de unde am pornit rătăcesc cuvintele și le regăsesc acoperite de rutină sau de culori pe care nu le-am testat dar știu că te bucuri de toate gusturile e o abilitate endogenă o simplă revelație a buzelor ce-ți place să te poarte într-un galop repetat pe aceeași undă ne inundă o poveste pe care am adoptat-o e doar a noastră deși e foarte clar că nu putem trece doar un singur nume sunt toate numele pe care le-am iubit încă nu le-am descifrat dar cunoscându-te știu că vei rămâne până la sfârșit chiar dacă lumina pe care o așteptai va fi fotoshopată nu-i nimic întotdeauna ți-a plăcut tăcerea de la mal.

Sine deo

Pe un pat din colțul inimii
(nimeni nu știe unde)
stătea noaptea lângă dimineață
nu-și vorbeau
nu-și împărtășeau visele
era doar o stare de durere
prin corpuri străine
înainte de spectacolul descompunerii
un corp abandonat.
Nimeni nu știe de când se întâmplă
aceeași inimă, același pat
nici când s-a terminat.

Yan SOMYR

foto: Salut, Sighet!

oferta-wise

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

oferta-wise