Actualitate Interviuri Video

EXCLUSIVITATE: Interviu cu senatoarea Diana Iovanovici Șoșoacă, în vizită la Sighet!

image_printPrinteaza

Sâmbătă, 24 aprilie 2021, senatoarea Diana Iovanovici Șoșoacă a poposit pentru câteva ore în Sighetul Marmației (via Vadu Izei, unde a și înnoptat).

După o scurtă plimbare prin centrul Sighetului, sentoarea Șoșoacă a preferat să se întâlnească cu sighetenii în piața de alimente a orașului.

După ce a luat pulsul pieței orașului, senatoarea Diana Șoșoacă ne-a acordat un scurt interviu. Pe parcursul vizitei la Sighet, senatoarea a fost însoțită de un înfocat susținător maramureșean, economistul Nistor Lihet.

Ion MARIȘ

oferta-wise

2 Comentarii

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Vad ca interviul cu doamna Șoșoacă a facut rating….dovada ca exista in orasul nostru un apetit pentru nou, pentru eveniment (in sensul foarte larg al cuvantului )….ultimele luni fiind la noi destul de cenusii, putine lucruri demne de semnalat, cu exceptia conflictului de la Primarie, care de fapt exprima tot …nimicul.

    Interviul in sine insa mi se pare apa de ploaie, doamna senator repeta „fluvial” generalitatile revoltate cu care suntem obisnuiti de la televizor, chiar nu am gasit nimic interesant….cine o consideră lider de opinie ( sau chiar candidat prezidential ! ) trebuie sa fie disperat de-a binelea. De fapt rectific – si oamenii disperati merita ( poate ei mai mult decat altii ) respectul politicienilor care le cer voturile…

    Totusi voi ramane cu ceva din monologul doamnei Șoșoacă, faptul ca noi maramuresenii „ne vaccinam cu horinca” ! Dânsa fiind contra vaccinului se presupune că a vrut sa ne laude prin aceasta expresie, dar eu nu ma simt onorat deloc !. Să- si tina pentru dansa exprimarile pitoresti si sa lase Maramureșul sa fie renumit prin valorile lui si nu prin regretabila ( dar nici pe departe unica pe tara !, cunoastem si pe altii… ) „performanta” a consumului de alcool, problemă veche pentru rezolvarea careia Scoala, Biserica, dar nici statul, nici societatea civila, nu au facut inca suficient….

    Eu sunt maramureșean 100 % si am facut vaccinul , doamnă Șoșoacă, iar horinca o folosesc cu masură, la unele mese festive. Iar despre naționalismul românesc, nu cred că dvs. aveti ceva să mă învățați…

  • In sfarsit, apar si ceva nuantari, realitati si adevaruri in aceasta harababura, in care ne-a fost dat sa ne petrecem Marea Satbatoare a Invierii Domnului. Nici nu ma exprim daca a fost bine sau rau venita aceasta vizita, daca nu era mai bine ca in aceasta mare si importanta zi (ma gandesc si pentru Doamna Senatoare), sa fim lasati in liniste, sa tacem, sa ne rugam, in ale noastre, ale locului si sa lasam galceava politica, mai dupa aceea si nu in asa moment nepotrivit ? Totusi, ce avantaje a considerat dansa ca-i va aduce o astfel de vizita, intr-un astfel de moment nepotrivit ? Oare in tara aceasta n-a ramas nimis Sfant, de nepanganit ? Desigur ca in aceste adunari (era sa spun altfel), „spiritul fariseic”, „judecatile lui Pilat”, care s-a spalt pe maini in „Decizia” luata si „tradarile lui Iuda” cu „argintii”, au avut o oarecare cursivitate. Ma intreb, care vor fi „judecatile”, care vor fi „rasatigniti” si care vor fi „fariseii” care vor trage foloase „dupa iuda”, in aceasta mica Cetate, mic spatiu? Dar oare s-a incheiat fenomenul si nu se va repeta si de Rusalii, daca pana atunci lucrurile nu se vor calma, nu se vor potoli, lamuri? Nu stiu de ce, dar pe la noi tot se tot repeta fel si fel de „mineriade”, de intalniri prin „Piete” si linistea nu mai vrea deloc sa vina, sa se aseze!

oferta-wise