Actualitate Cultură Video

„Exercițiu” muzical propus de doi tineri profesori ai Școlii de Muzică Sighet! | VIDEO

image_printPrinteaza

Doi tineri profesori ai Școlii Gimnaziale cu Program Suplimentar de Muzică și Arte Plastice din Sighet, plini de entuziasm și impulsionați de dorința de-a consolida renumele școlii sighetene, ne propun un mic „

exercițiu” muzical informal în aceste zile pandemice.

Cei doi muzicieni fac parte, începând cu anul 2019, din echipa întinerită a Școlii de Muzică din municipiul nostru, școală ce a avut o pleiadă de profesori dedicați profesiei, care au menținut un nivel înalt de pregătire, cu rezultate deosebite, pentru cei mai talentați dintre elevi. Raluca Michnea a fost un elev de excepție al profesorului Alexandru Gavaller. Prin căsătorie, Raluca a revenit acasă, la Sighet, alături de soțul ei, tot absolvent de Conservator și violonist.

Vom asculta – deocamdată online! – un aranjament pentru vioară și violă, Partea I din lucrarea „Primăvara” din „Anotimpurile” de Antonio Vivaldi, interpretat de soții Raluca și Arnold László.

Raluca Michnea László s-a născut la Sighet. A fost elevă a Școlii Gimnaziale cu Program Suplimentar de Muzică și Arte Plastice din localitate din clasa a I – a până în clasa a VIII – a, vioară, urmând apoi Colegiul de Muzică „Sigismund Toduța” din Cluj – Napoca (clasele IX – XII). Din anul 2015 a continuat studiile la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj – Napoca iar după licență a revenit acasă, la Sighet, în anul 2019, alături de soțul ei Arnold László.

Raluca a obținut numeroase premii pe parcursul studiilor, dintre care amintim: Premiul I – Concursul de interpretare instrumentală de la Sighet (2006, 2007), Premiul I la Olimpiada națională de interpretare instrumentală (2009), Premiul III – Olimpiada națională de interpretare instrumentală (2013), Premiul I – Concursul „Tinere talente” Oradea (2013). A participat la Masterclass-uri de orchestră cât și de muzică de cameră în Germania și Italia și la turnee în Dusseldorf, alături de Filarmonicile din Satu Mare și Târgu Mureș. A susținut concerte alături de cele mai reprezentative filarmonici din țară (Sibiu, Brașov, Ploiești, Satu Mare, etc). Este și în prezent colaborator al Filarmonicilor de Stat din Sibiu și „Dinu Lipatti” din Satu Mare. Este fondatoare – în anul 2019 – a cvartetului Noblesse, alături de alte tinere prietene, absolvente de conservator.

Arnold László s-a născut la Târgu Mureș. A fost elev la Liceul de Artă din Târgu Mureș, din clasa a I-a până în clasa a XII-a iar din clasa a X-a a fost colaborator permanent al Filarmonicii de Stat din Târgu Mureș. Și-a continuat studiile la Academia de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj Napoca. Și în timpul facultății a colaborat cu Filarmonica de Stat Târgu Mureș, Filarmonica de Stat Transilvania, Filarmonica de Stat Satu Mare, Filarmonica de Stat Sibiu.

După terminarea studiilor de licență a fost angajat timp de doi ani la Filarmonica de Stat Oradea.
În anul 2019 se căsătorește cu sigheteanca Raluca Michnea și se stabilesc amândoi în Sighetu Marmatiei unde sunt, în prezent, profesori la Școala Gimnazială cu Program Suplimentar de Muzică și Arte Plastice din localitate.

Salut, Sighet

oferta-wise

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

oferta-wise