Actualitate Editorial Illuminati

Fără panică!!… INTERBOOK Sighet vă așteaptă pe toți!

Club Interact Sighet
image_printPrinteaza

Cartea este un tovarăș care nu te copleșește cu laude, prieten care nu te ademenește, partener care nu te plictisește… este un prieten care nu vrea să obțină nimic de la tine lingușindu-te… prieten care nu umblă să te viclenească, să te mintă. (Al-Djahiz)

S-a declarat panică generală în legătură cu destinul cărților… Tot mai multe biblioteci personale ticsite de cărți prăfuite… Tot mai multe târguri de cărți pline …. pline de oameni care își fac poze. Din ce în ce mai multe televizoare pornite, gadgeturi de ultimă generație în mâinile celor care nu cunosc arta scrisului; tot mai mulți oameni plictisiți, distrași… iar într-un colț de lume o comoară suspină, nimeni nu o atinge. Degeaba ea strigă Citiți ca să trăiți!. Cine o ascultă? Panică generală cică… eu zic că mai degrabă e nepăsare generală.

STOP! Și dacă sighetenii chiar citesc? Dacă în Sighet nu a ajuns încă acest virus al ignoranței? Ești curios să afli? Atunci haide miercuri, 4 martie, ora 16:00, la Coffee Factory cu cartea preferată! INTERBOOK te așteaptă!

Ce este INTERBOOK?

Interbook este un proiect al clubului Interact Sighetu-Marmației prin care se încearcă promovarea lecturii nu ca activitate solitară, ci ca una de grup. Și, ca un secret: încă ești cool dacă citesți. Clubul nostru nu va însemna doar o discuție pro-contra, ci o întâlnire cu alte tipuri de cititori; o întâlnire în care ne vom cunoaște pe noi.

Cum a apărut totul?

De la o simplă întrebare: Am terminat cartea, și ce? Cu cine o dezbat? Fiecare pagină citită e o fărâmă din marele discurs al lumii. Citește și fă ceva! Deșteaptă-ți mintea. Cum vor afla și alții valoarea cărții dacă eu citesc și tot eu înțeleg? Așa s-a născut INTERBOOK: din pasiune pentru oameni și cărți, din dorința de a crea legătura între carte și univers.

Cum funcționează?

Prima întâlnire va fi doar una de cunoaștere, dar dacă vrei cu adevărat să pătrunzi în lumea cărților, Interbook a fost creat special pentru tine. Vom avea două întâlniri pe lună: una va fi o dezbatere informală și prietenoasă despre carte, autor, personaje, iar în cea de-a doua vei putea discuta cu invitații noștri, vei participa la diferite activități practice și nu numai. Important de menționat e că nu va fi obligatoriu să fi finalizat integral cartea, însă îți vei asuma riscul de a auzi câteva spoilere. Vrei să vorbești despre Holocaust, uniformizare sau sacrifiu suprem? Vom încerca să avem de toate. Lectura oferă posibilitatea de a avea aspirații mari și de a continua să progresezi. Vrei să îți faci noi amici, să te împrietenești cu ființele de hârtie sau să fii surprins de abordări la care nu te-ai fi gândit vreodată? Fă primul pas într-un club al bibliobibulilor (ești curios ce înseamnă? Haide în 4 martie, ora 16:00 și vei afla!)

Cine poate participa?

Oricine. Fie că ești cititor amator sau pasionat; tăcut sau vorbăreț; critic literar, blogger, entuziasmat, interesat sau nu, tânăr sau cu mai multă experiență, când vei păși pragul clubului vei fi iubit, special, respectat și ascultat. Cochetezi cu scrisul sau iubești activitățile practice? Atunci te așteptăm alături de noi pentru a-ți pune în valoare talentul creativ. Sportul tău preferat este Maratonul 24 ore de citit? Ești pasionat de film, muzică, teatru, artă? Oricare ar fi pasiunea ta, haide în INTERBOOK – un club cu și despre oameni Nu-ți face griji dacă ești timid! Cititorii INTERBOOK nu se mănâncă între ei, ba chiar își fac viața mai frumoasă unii altora.

Pe mine cărțile m-au salvat de disperare, lașitate, plictiseală, lacrimi. De multe ori mi-am cuibărit sufletul printre paginile volumelor cu satisfacția că, prin lectură, scap de povara existenței cotidiene. Și tot de atâtea ori am mers spre raftul bibliotecii la fel ca la cei mai dragi prieteni pentru a le spune motivul zâmbetului meu. Uneori m-au înțeles, alteori am încercat eu să înțeleg cum procedează familia mea de hârtie. Am crescut împreună, am asimilat informații împreună și, chiar dacă uneori o părăseam, ea mă aștepta tăcută tot în același loc. Vrei să facă același lucru și în cazul tău? Vrei să descoperi valoarea cărții? Haide la INTERBOOK! Îți cer doar o oră! Nu vei regreta!

Gabriela MICH
Secretar Club Interact Sighet (2019 – 2020)

oferta-wise

5 Comentarii

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 • Bravo Gabi pentru idee… De altfel, ai avut înaintași de invidiat, iubitori și propagatori de CARTE (mă refer la ilustra ta profesoară din gimnaziu, Odarca Bout). Ea a inițiat fenomenul LECTURIADA și a îndemnat toți elevii ori adulții la citit. Am savurat textul de aici și am așteptat să ajung la sfârșit pt a-ți recunoaște semnătura articolului.
  Adevărat, cartea este cea care ne deschide mintea și inima deci urmați chemarea și veți fi cu toții fericiți.
  E martie, vine primăvara, succes, Gabi, vă felicit pt idee! ❤️🤗

 • Felicitari autoarei prezentului articol, domnisoara Gabriela Mich, care el insasi mi-a facut o mare placere lecturandu-l, prin continutul si forma extrem de placuta de expunere (oare aceasta nu se dobandeste prin multa lectura, de carti de aleasa valoare?), pe langa scopul nobil al acestei intruniri, care, nu ma indoiesc, va fi de mare succes.
  O expunere pasionala, incarcata de freamat si mobilizare si cred ca ea va avea un mare impact, mai ales in randul tinerilor si nu numai.
  Sunt o persoana in varsta, pe langa 90 de ani, profesor de matematica pensionar, deci opus lecturii, s-ar parea, dar nu este asa. Mi-au placut dintotdeauna cartile, citirea lor, literatura, inca de mic copil; am adunat acasa o frumoasa biblioteca, cu carti de specialitate si mult mai multe de literatura, cu diverse subiecte, teme. Acestea se asezau atat de bine peste adevarurile matematice abstracte, frumoase si ele, cu care se completau, tindeau sa realizeze un intreg, intre logica si alte frumuseti de reprezentari umane. Pe cand eram student (cu un statut de 10 ani si nu din cauza dezertarii in lectura!), se spunea, dintr-o statistica a Bibliotecii Universitare din Cluj, ca studentii de la Facultatea de Matematica erau printre cei mai numerosi cititori de carte; era o preocupare benevola, chematoare, necesara si utila.
  Daca as fi prezent, cred ca as cauta si eu un loc printre tinerii de acolo si mi-ar placea, chiar stand undeva deoparte, sprijinit in baston; as fi multumit daca m-ati considera si pe mine prezent si, daca se va expune desfasurarea acestei placute intalniri, am sa o savurez, citind despre ea. Multumesc organizatorilor acestei reuniuni, din data de 04.03.2o2o, ziua de 04 martie fiind, pentru mine si o placuta si importanta aniversare.
  Sunt foarte oportune aceste intalniri, pentru ca se observa tot mai mult tendinta lecturii „pe sticla”, in dauna scrierii de carti si de citire a lor. Una este sa-ti „iradiezi” memoria pe laptop, oarecum sec si inexpresiv, ore in sir, si alta este placerea citirii actiunilor pe carte, unde hartia, paginile, literele au mirosul placut al lor, atmosfera tiparirii, te pun parca in directa legatura cu autotul, cu eroii cartii lecturate.
  A nu se face confuzia celor spuse cu respingerea acestui mijloc rapid de comunicare, cu atatea beneficii enorme pe care le aduce si prin care fac si eu aceasta comunicare, dar toate la locul lor. In prezent acest „mijloc” modern de comunicare este indispensabil, de folosit acolo unde trebuie si cand trebuie. Este mult mai usor de scris o carte pe calculator, cu corecturile facute cu atata usurinta si unde ideile scrierii sunt neintrerupte, dar acestea trebuie apoi puse pe harie, cartea trebuie editata, daca merita si aceasta sa completeze rafturile bibliotecilor, pe care nu trebuie sa se depuna praful! Mult succes!!!

 • Tout ce qui promeut la lecture est une bonne action. Félicitations pour cette promotion et plein succès pour une belle initiative.

  Jean-Louis Chancerel

oferta-wise