Actualitate Știri

Festivalul Concurs Național „Floare de colț” va avea loc la Sighetu Marmației la începutul lunii august

image_printPrinteaza

Municipiul Sighetu Marmației va găzdui în perioada 7 – 8 august 2021, a IX-a ediție a Galei Folk Floare de Colț, care de anul acesta devine Festival Concurs Național.

Proiectul în sine își propune promovarea muzicii folk și a tinerelor talente, într-o comunitate în care s-au născut și s-au format cantautori precum Ducu Bertzi sau Stefan Hrușcă, numele lor fiind emblematice în peisajul muzicii folk românești. Municipiul Sighetu Marmației merită să fie așezat astfel, pe harta orașelor importante care organizează festivaluri de folk, alături de: București, Ploiești, Brăila, Sibiu, Cluj Napoca sau Bistrița.

Festivalul Floare de Colț se adresează tuturor iubitorilor acestui gen de muzică ce au calități componistice și interpretative deosebite și care doresc să se afirme ca soliști interpreți sau în grupuri organizate de muzică folk. Printre condițiile care trebuie îndeplinite este vârsta minimă de 14 ani și prezentarea a două cântece, una în compoziție proprie.

Înscrierile pentru preselecție se fac prin transmiterea prin e-mail la Centrul Cultural Sighetu Marmației în perioada 15.06.2021 – 15.07.2021 a fișei de înscriere și a celor două piese, conform regulamentului de participare.

În urma preselecției vor rămâne în concurs un maxim de 12 concurenți stabiliți de Juriul Festivalului, format din personalități ale muzicii de gen, personalități culturale și de radio. Lista candidaților admiși va fi afișată public, atât pe site-ul Primăriei Sighetu Marmației, cât și pe pagina Centrului Cultural Sighetu Marmației.

O condiție esențială pentru înscrierea la concurs este ca fiecare participant, inclusiv însoțitorii acestuia să facă dovada faptului că se află într-una din următoarele situații: dovada vaccinării complete, rezultatul testului RT-PCR făcut cu 72 de ore înainte sau dovada trecerii prin boala COVID- 19.

Gala și festivitatea de premiere vor avea loc în cea de-a doua seară, pe 8 august, în cadrul cărora vor fi acordate premii în bani pentru locurile I, II și III, pentru cea mai bună creație și pentru virtuozitate instrumentală, iar premiul de popularitate va fi oferit de Asociația interculturală Ducu Bertzi și va consta într-o valiză, acesta fiind și premiul obținut de îndrăgitul interpret sighetean la debutul său, în anul 1973.

Toate detaliile cu privire la organizare, condiții de participare, regulament, precum și fișa de înscriere, le regăsiți pe site-ul Primăriei Sighetu Marmației și pe pagina Centrului Cultural Sighetu Marmației.

Sursă articol: www.primaria-sighet.ro
Foto: captură video www.salutsighet.ro

oferta-wise

1 Comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată.

oferta-wise