Actualitate Cultură

Formația sigheteană SIGMA în anul… 1973

image_printPrinteaza

Prin anii ‘70 în Sighet existau două formații de muzică… ușoară. Una dintre acestea era formația SIGMA, în imagine într-o “exprimare” muzicală din anul 1973. Formația avea în componență (în fotografie, de la stânga la dreapta) pe: Molnar Gyuri (+), Covacinschi Pisti (trăiește în Sighet și mai cântă din când în când), Kucserik Zoltan (trăiește în Sighet), Katz Geza (+) și Nagy Zoltan (stabilit în Oradea).
Formația SIGMA interpreta atât muzică “ușoară” (toată gama de șlagăre naționale și internaționale) cât și populară, fiind prezentă la majoritatea petrecerilor și nunților din Sighet și împrejurimi.

Salut, Sighet!

NR: Fotografia este din arhiva domnului Covacinschi Ștefan (Piști).

oferta-wise

2 Comentarii

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Îi stiu pe toti băieții de la SIGMA, pe cei care trăiesc si pe cei care ne-au părăsit. Doar unul dintre ei era muzicant ,,profesionist”, ceilalti cântau din dragoste pentru muzica, aveau alte meserii, in schimb erau talente in ale cantatului! Este o placere sa-mi aduc aminte despre ei, unii mi-au fost prieteni si inca imi sunt, ma onorează acest fapt si nu pot decat sa-i felicit pe cei care sunt in viata, iar pentru cei plecati dintre noi, sincere regrete si un gand pios! Prezentarea lor este binevenită, merita o reconsiderare,la vremea tineretilor noastre, muzica lor pe multi ne-au facut fericiti! Talentele si oamenii care au facut ceva pentru Sighet nu se pot uita, am plăcerea sa-i aplaud, gandindu-ma la frumoasele lor interpretari!

oferta-wise