Actualitate Cultură Știri

FURIANT Quartet din Germania – concert la Sighet!

image_printPrinteaza

În perioada 16 septembrie – 04 octombrie 2019 se desfășoară Festivalul EUFONIA. În 2019, Eufonia devine primul festival din România care integrează muzicoterapia în programul său.

La Sighet, în cadrul acestui festival se va desfășura un concert susținut de Furiant Quartet (Germania), care are în componență și un muzician român.

Concertul va avea loc la Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței din Sighet, vineri, 04 octombrie 2019. Din program: lucrări de J. S. Bach, F. Schubert, L. v. Beethoven, D. Schostakovich, C. Porumbescu și… cântece tradiționale din Maramureș.

Intrarea se face pe bază de invitație.

Concertul din Sighet este susținut financiar de către Consiliul Județean Maramureș, Primăria Sighet, Rotary Club Sighet și Rotary Sighet Voievodal

În prima parte a zilei de vineri, 4 octombrie 2019, Furiant Quartet va susține un concert educațional, destinat elevilor de la Colegiul Național „Dragoș Vodă”, cu ocazia apropiatei sărbătoriri a centenarului (10-12 octombrie 2019) acestei instituții de învățământ.

Salut, Sighet!

oferta-wise

2 Comentarii

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată.

 • Cat de mult as dori sa fiu la Sighet, in ziua de 04.10.2019, pentru frumoasele manifestari, de inima si suflet, de la CNDV si de la Memorial; cred ca as reusi sa fac rost si de o invitatie. As prelungi sederea, cu multa placere si pentru 10-12 octombrie, a.c. Dar nu se poate. Asa sunt proiectele de viitor, dorintele, poate legitime; sunt asteptari care vin sau nu vin spre tine si pe care esti obligat sa le petreci in gand, sa mergi imaginativ spre ele, in trecut sau in viitor, de pe soclul prezentului, in care esti fixat, prizonier, tot timpul. Asteptarile si implinirea lor nu se aduna, de multe ori.
  Urez o buna dispozitie si un confort deplin celor prezenti si mult succes organizatorilor.
  Un fost elev al Liceului Dragos Voda, acum departe de acele frumoase si chematoare locuri.

 • Asa dupa cum s-a anuntat, in ziua de 04.10.2019, intre orele 10-12, grupul FURIANT QUARTET, din Germania, a sustinut un concert educational la CNDV- Sighet, in cadrul Festivalului EUFONIA din Romania (16.09-04.10.2019), care incadreaza si muzicoterapia in programul dansilor. Printre cei 4 artisti, se afla si romanul Vlad Popescu. Cine n-ar fi dorit sa fie prezent la acest minunat spectacol, care aducea liniste, confort, destindere si atatea alte bucurri dorite ale vietii ?! Amintim ca au fost prezentate piese ale unor compozitori celebri, precum si cantece traditionale din Maramures.
  Am fost prezent doar cu imaginatia la acest spectacol, stiind ca a avut loc doar printr-o comunicare lapidara si despre care nu ma indoiesc de a fi fost de exceptie. Imi imaginez o sala plina de lume, copii, adolescenti, tineri, batrani, cu capul descoperit, acoperit de par divers colorat, bogat sau mai rar, prezentand ca o “pata de culoare” mai ales parul alb, semn de noblete a multor varstnici. S-au intalnit aici generatii multe din cei 100 de ani de existenta a acestei onorate Institutii, atatea varietati de varsta, cu bucuriile, implinirile sa mai putin implinirile lor, dar, fara indoiala, o multime de mari si multe valori, care au trecut frontierele patriei, departe de acestea, peste mari si tari !
  Aceasta frumoasa manifestare poate fi privita ca un frumos preambul al evenimentului in prag de a se desfasura, “Centenarul” acestei atat de valoroase Institutii si aceasta a exprimat satisfactii, bucurii, asteptari, sperante, participare si o larga invitatie, cu gandul la o inalta reusita si o continuitate peste cele realizate. Mult, mult succes in cele ce urmeaza si mai apoi.
  Merita desigur toata cinstea si aprecierea, cu multe multumiri, cei care au facut posibila trairea acestor frumoase evenimente seculare, cu toata simbolistica, astetarea si perspectiva lor.

oferta-wise