Actualitate Cultură Știri

Gala Screen Actors Guild Awards (autor, Crina Voinaghi)

image_printPrinteaza

Gala Screen Actors Guild Awards 2017, ajunsă la cea de-a 23-a ediţie, a avut loc duminică, 29 ianuarie în Los Angeles şi a premiat cei mai buni actori ai lungmetrajelor şi serialelor. Câştigătorii au primit statueta specifică galei încă de la prima ediţie, înfăţişând un bărbat gol, cu chipul şters pe jumătate care ţine într-o mână o mască ce plânge iar în cealaltă una ce râde. Mulţi dintre câştigătorii de la Golden Globes nu s-au regăsit printre laureaţii serii.

Ceremonia a avut un aer de revoltă materializat în discursurile care au făcut mai toate referire, mai mult sau mai puţin voalat, la măsurile antiimigraţie ale lui Trump. Poate de aceea multe actriţe au ales să poarte rochii albe pe covorul roşu.

La capitolul lungmetraje cea mai bună actriţă în rol principal a fost desemnată Emma Stone pentru personajul Mia Dolan din La La Land iar cel mai bun actor a fost Denzel Washington pentru rolul Troy Maxson din Fences. Partenera sa din film, Viola Davis a primit statueta pentru cea mai bună actriţă într-un rol secundat iar cel mai bun actor într-un rol secundar a fost desemnat Mahershala Ali pentru personajul Juan din Moonlight. Cea mai bună distribuţie a fost considerată cea din Hidden Figures deşi multă lume se aştepta la Moonlight.

La secţiunea dramă a serialelor Claire Foy pentru rolul regina Elisabeta a II-a şi John Lithgow pentru Winston Churchill au fost desemnaţi cei mai buni actori într-un rol principal din serialul The Crown iar la comedie premiile au fost împărţite între 2 seriale Veep, premiu luat de Julia Louis Dreyfus celebră pentru rolul Elaine din Seinfeld şi Shameless, premiu care i-a revenit lui William H. Macy. Premiul pentru cea mai bună distribuţie – dramă- l-a luat serialul Stranger Things iar pentru comedie Orange is the new black.

Gurile rele sau bune (depinde de interpretare) spun că Hidden Figures are mai mari şanse la Oscar decât La La Land dar asta vom vedea pe 26 februarie. Până atunci mai avem timp să ne hotărâm cu cine ţinem, care este marele favorit personal şi subiectiv.

Crina Voinaghi

sursă foto: internet

oferta-wise

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

oferta-wise