Actualitate Știri

Gaudeamus la U.B.B., Extensia Sighet [FOTO] – (autor, Diana Apopi)

image_printPrinteaza

Joi, 08 iunie 2017, a avut loc festivitatea de absolvire a studenților Universității „Babeș Bolyai”, Extensia Sighetu Marmației, specializările „Contabilitate și Informatică de Gestiune” și „Geografia Turismului”.

Deși vremea nu a fost favorabilă unei festivități în aer liber, la fel ca și anul trecut, și cum și-ar fi dorit cu toții, cele două specializări au sărbătorit în amfiteatre diferite finalizarea studiilor. La eveniment au fost prezente atât cadre didactice ale Extensiei sighetene, cât și cadre didactice venite de la Cluj care au predat de-a lungul celor 3 ani de studii, părinți, bunici și proaspeții absolvenți.

Marin Ilieș, prodecan al Extensiei de la Sighet a deschis festivitatea de absolvire, aducând aminte de primele întâlniri pe care le-a avut cu studenții:

„La început de an le-am spus că vom porni de la punctul 0 și, de aici, fiecare poate să își construiască propria carieră. Finalizarea studiilor nu înseamnă a fi desăvârșit în meserie. E nevoie de continuarea studiilor, de multă muncă pentru un viitor profesional. Cel mai important moment din viața noastră este prezentul, în care ne putem construi personal. În rest, e nevoie de multă muncă.” (Marin Ilieș)

La festivitate a fost prezent și primarul orașului, ing. Horia Scubli, care a transmis următorul mesaj proaspeților absolvenți:

„S-a scurs cea mai frumoasă perioadă din viața voastră. Comportați-vă de acum înainte în așa fel încât să puteți dărui măcar grija pe care v-au purtat-o părinții în tot acest timp. Să vă gândiți de trei ori înainte de a pleca de acasă. Rămânând aici, veți aparține familiei. Iar cel mai important lucru în viață este familia.” (Horia Scubli)

Vizibil emoționat, primarul și-a încheiat discursul cu un sfat: „nu uitați că n-aveți voie să uitați de copilul din voi. Păstrați-l cu emoție!”

Anul viitor, Extensia Universității „Babeș Bolyai” de la Sighetu Marmației, împlinește 20 de ani, iar porțile sunt deschise tuturor celor care doresc să urmeze atât studii de licență, cât și de nivel masterat.

Diana Mariana Apopi

oferta-wise

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

oferta-wise