Actualitate Local

Sighetenii lucrează doar „schimbul 2” (autor, Camelia Pesek)

image_printPrinteaza

Nu o dată mi s-a întâmplat ca în intervalul orar 9:00-16:00 să trebuiască neapărat să străbat orașul în grabă spre o destinație precisă și să mă blochez…. în „trafic”! De ce „trafic”?… Ei bine, eu încerc pe cât posibil să mă deplasez dintr-un loc în altul mergând pe jos, lucru deseori îngreunat de aglomerația urbei noastre. Stimați cititori ai siteului „Salut, Sighet!”, nu, nu locuiesc în New York sau Moscova, ci în orășelul Sighetu-Marmației, unde, aparent, toată lumea lucrează… în „schimbul 2″. Nu îmi explic altfel cum orașul mișună de oameni într-o veșnică plimbare, cu câteva staționări la terasele din oraș și făcând jaloane printre diferitele instituții sau casierii într-un interval orar la care se presupune că se muncește!

Probabil la noi or fi lucrurile pe dos… pentru că, înspre seară, când promenada ar trebui să fie și mai frumoasă, sighetenii sunt…”schimbul 2”. Sau poate sunt obosiți de la tot ce au „rezolvat” pe parcursul dimineții și își încarcă bateriile pentru o nouă zi…de „muncă”.

Dacă tot a venit vremea bună eu zic să încercăm să limităm plimbările la ore la care soarele nu e prietenul nostru și poate să ne bucurăm de aerul condiționat sau, după caz, de răcoarea de la locul de muncă și să lăsăm plimbatul spre apus! E și mai sănătos și mai economic… pe termen lung!

Camelia Pesek

oferta-wise

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

oferta-wise