Actualitate Știri Video

Gheorghe Chivu, Centenarul și Școala de Artă Sighet [VIDEO]

(foto: Florian Szabo)
image_printPrinteaza

Poetul, pictorul, profesorul Gheorghe Chivu s-a născut înainte de Centenar (02 decembrie 1912) în județul Constanța dar a trăit și a creat, marea parte a vieții sale la Sighet, unde a murit în anul 1986.

Duminică, 02 decembrie 2018, Școala de Artă Gheorghe Chivu din Sighet a dedicat Expoziția de grup pe care a organizat-o atât maestrului căruia îi poartă numele, cât și Centenarului.

Numeroși participanți au dorit să fie prezenți la vernisajul expoziției de arte plastice care a atins a zecea ediție, iar șeful serviciului (echivalentul directorului din anii trecuți!), Ioan Tivadar, alături de fostul director al Școlii de Artă, Ioan Ardeleanu – Pruncu, poetul Gheorghe Mihai Bârlea și Sorin Zaharia (apropiat al maestrului Gheorghe Chivu) au fost… maeștrii de ceremonii.

S-au depănat amintiri, s-au rememorat întâmplări care l-au avut în centrul atenției pe omul și profesorul Chivu și la final, artiștii expozanți au fost onorați cu Diplome de excelență și medalii comemorative.

Atmosefera artistică, duminicală, a fost o plăcută întâlnire cu sighetenii ce nu-și uită și-și comemorează oamenii-simbol ai orașului nostru, ce marchează reperele importante ale dezvoltării comunitare locale și naționale.

Ion MARIȘ

Foto & video: Florian Szabo (Centrul Cultural Sighet)

oferta-wise

1 Comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Acest om, poet, pictor, profesor etc. prin activitatea sa pe taram cultural si educativ merita evocat, a fost si este una din valorile Sighetului! Pe vremea mea, aproape tot orasul il cunostea. Cand trecea pe strada lasa in urma lui un iz de bunatate si finete, blandete si prietenie, semetie si valoare cultural artistica! Avea un zambet si o privire blanda, o vorba linistitoare, politicoasa, dispusa vesnic la dialog! Acest om a lasat ceva in urma lui. Noi, cei mai in varsta, ne amintim cu drag de personalitatea sa si nu il vom uita!

oferta-wise