Actualitate ONG

Interact Sighet – un grup sau o echipă? (autor, Gabriela Mich)

Club Interact Sighet
image_printPrinteaza

O echipă nu înseamnă 11 viori și nici 11 piane. O echipă înseamnă o orchestră. (Alfredo di Stefano)

10 Septembrie 2019.… Am început timid… Un board format din 7 tineri devotați și bine ancorați în principiile lor și alți 23 ce completau atât de frumos puzzle-ul INTERACT. Nu știam ce va urma, dar eram convinși că împreună vom reuși. Și așa am pornit la un drum pe alocuri presărat cu petale de trandafiri, dar nelipsit și de cărbuni încinși.
1 Octombrie 2019 – 5 ani de Interact la Sighetu-Marmației. 5 ani în care cu toții am învățat că fiecare persoană e capabilă, implicată, atentă, creativă, puternică, și că doar împreună devenim imbatabili. 5 ani de când Interact-ul ăsta fain a început ca grup și a ajuns să devină o echipă, o familie, locul preferat de creat proiecte și povești.

Eu –
Noi +.

Așa am învățat ca visând singuri e posibil să rămână doar un ideal greu de atins. Însă primul pas spre realizarea lui l-am făcut visând cu toții. Am învățat că un grup devine o echipă doar atunci când fiecare membru e atât de sigur pe sine încât laudă și nu măgulește abilitățile și contribuția celorlați.

Lunile au zburat parcă mult prea repede….. Cu ședințe finalizate mai târziu decât era în plan, sute de idei, analizări ale tuturor perspectivelor, echipe de proiect lucrând intens, divergențe, zâmbete, oboseală, stres, planuri, lacrimi, împliniri… nici nu am realizat că deja suntem la final de mandat.

Party Halloween, Galeria de Talente, Escape Room, Secret Santa, O zi la Centrul Școlar de Educație Incluzivă, Spectacol caritabil Poveste de Crăciun, Seara jocurilor de Societate, Pe clapele excelenței, The day it Rain Hearts, Club de carte Interbook, Proiect 8 Martie, Campionat LOL și CSGO, activități interne-extra și toate acestea doar cu 96 mâini, 48 minți creative și tot atâtea suflete care să strige cu tărie SERVICE ABOVE SELF. Lista ar fi putut continua, dar un timp deosebit de neobișnuit a oprit echipa fantastică de la atâtea proiecte frumoase, determinându-ne să analizăm întreaga situație și, sperând spre vremuri mai bune, să mutăm încet o parte din idei în mediul online.

Ce înseamnă INTERACT pentru unii dintre noi, vă invit să aflați chiar acum:

Pentru mine, Interact este unul dintre cele mai frumoase lucruri în care am investit în ultimii ani. Toate lucrurile pe care le-am clădit cu echipa, oamenii pe care i-am cunoscut și modul în care m-a ajutat să-mi dezvolt abilitățile au adăugat VALOARE adolescenței mele! Chemarea mea pentru fiecare tânăr/licean este să se implice în voluntariat onorând principiul: „Service above self!”. Și mai știu că… Sighetul are un potențial pe care încă nu l-am exploatat la maxim (iar de asta suntem toți responsabili)! Tocmai de aceea sunt încrezătoare în echipa căreia i-am predat ștafeta pentru că știu că au acest lucru în minte! (Semeniuc Raisa)

De atât de puțin timp și deja m-am atașat așa de tare…. asta aș zice despre Interact Club în care mă simt așa de bine și doresc să mă implic cât mai mult. Atmosfera în care mă simt în largul meu și mă ambiționează să devin din ce în ce mai bună, să mă dezvolt alături de astfel de oameni. Sunt așa de entuziasmată că am ajuns să fiu secretară în mandatul 2020-2021 și chiar dacă, anul acesta cu siguranța va fi mult mai greu, vom reuși împreună să avem multe proiecte reușite. (Coroian Andreea)

Începând cu 1 iulie 2020, noi – board-ul mandatului 2019-2020 format din Semeniuc Raisa (președinte), Kosa Sonia (vicepreședinte), Fernea Tudor (vicepreședinte), Mich Gabriela (secretar), Vălean Mara (trezorier), Derșidan Diana (PR), Ivanciuc Dragoș (sergeant-at-arms), Spaczai Carla (past president) – predăm ștafeta celor 6 fete fantastice: Covrig Larisa (președinte), Șofron Giulia (vicepreședinte), Coroian Andreea (secretar), Tămaș Iulia (trezorier), Boroica Denisa (PR), Semeniuc Raisa (past president).

Dragile mele, sunteți la început de drum, dar aveți atât de multă voință încât puteți muta munții din loc. Începeți prin a vă pune întrebarea Cum devin eu însumi un om de echipă mai bun? și după ce ați răspuns, puneți în aplicare. Nu încetați niciodată să puneți întrebări, să credeți în echipa voastră, dar mai ales în voi. Fie ca toate visurile să devină realitate! Noi vom fi aici să vă susținem!

Vouă, board-ul mandatului 2019-2020, pot doar să vă spun MULȚUMESC și să vă îmbrățisez cu toată căldura. Ați fost fantastici și ați demonstrat că puteți face față oricărei situații!

Voi, membrii clubului, nu uitați niciodată că pentru un atotputernic e greu să lucreze în echipă. Sunt sigură că sunteți tineri dornici de aventură, distracție, entuziasm, dar știu cu adevărat că fără pasiune, implicare, respect, devotament, responsabilitate, creativitate, fiecare râs va fi doar goană după vânt. Fiți sprijin unul pentru altul! Voi, interactienii anului 2020, fiți la fel ca o casă clădită pe stâncă!

Pe voi, dragi sigheteni, vă respect pentru că aveți încredere în noi și ne dați aripi să putem zbura! Mii de mulțumiri și cluburilor Rotaract și Rotary pentru ceea ce sunteți și pentru ceea ce ne ajutați pe noi să devenim!

Interact, ca secretar și membru activ, mulțumesc pentru că m-ai făcut de atâtea ori să îmi depășesc limitele!

30 am fost.
Suntem 48.

Mâine…… mâine nu știm ce va fi. De aceea vă invit să ne urmăriți pe noi- familia Interact- într-un mănunchi de proiecte.

Gabriela MICH
Secretar Interact, 2019-2020

oferta-wise

2 Comentarii

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Echipa inseamna succes, iar tinerii sigheteni uniti in Interact Club stiu asta! În centrul gândirii lor sta activitatea, fac tot posibilul pentru a crea o lume mai buna, pentru a veni în sprijinul celor care au nevoie! Ma simt onorat ca Sighetul are tineri deosebiți, care inteleg menirea lor, rostul pentru ce traiesc, se dezvolta intelectual alaturi de oameni si pentru oameni! Ma bucur ca printre ei am si eu o nepotica, acum si-a incheiat stagiatura in echipa de conducere, dar sunt sigur că va depune aceeasi activitate susținută, stie ce vrea si ce trebuie să facă pentru a reuși în viata! Pentru acesti tineri minunați, numai cuvinte de lauda am, dorindu-le un viitor de succes, fericire si sanatate, ei sunt salvarea noastra, prin ei societatea pare mult mai frumoasa, Interact merita respectul nostru pentru tot ce fac!

    • Vă mulțumim din suflet! ❤❤Atât pe mine, cât și pe colegii mei ne emoționează de fiecare dată astfel de cuvinte. Având oameni atât de frumoși alături, putem să ne depășim orice limite, să luptăm, să lucrăm ca și o echipă și să oferim momente de neuitat tuturor celor care participă la proiecte.
      Să aveți o zi minunată și binecuvântată!!

oferta-wise