Actualitate Cultură

Sighet – Album retro (LXI)

image_printPrinteaza

În fotografie, unul dintre cele câteva automobile înregistrate la Sighet (plăcuța de înmatriculare 8 – Sgt), în perioada de sfârșit a Primului Război Mondial. Putem identifica ușor și „decorul” ales, un loc de mare impact pentru a imortaliza momentul: Palatul Cultural!

Salut, Sighet!

N. R.: Fotografie din arhiva Muzeului Maramureșului, Sighet

oferta-wise

3 Comentarii

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată.

  • Automobilul era un semnal ca Sighetul nu a stat niciodată pe loc,populația lua cat mai mult din cuceririle occidentului in tehnica si gasirea de noi posibilități in deplasare si divertisment !Aceast automobil daca s-ar fi păstrat, astăzi era o valoare cum este si palatul in fata căruia s-a făcut fotografia!Păcat ca,masina nu exista iar palatul a fost înstrăinat iar sighetenii nu au acces la el.!

  • Dacă autorul textului scria că imaginea este „în perioada de sfârșit al celui de-al DOILEA Război Mondial” ar fi fost mai aproape de realitate pentru că automobile cu un asemenea design al caroseriei, au apărut cu cel puțin 10 ani mai tîrziu iar pereții Palatului nu ar fi fost atît de degradați în doar cîțiva ani de la terminarea construcției.

  • Splendide amintiri. Totusi pentru o corecta informare a cititorilor, va rog o mica verificare a veridicitatii informatiei, si anume: automobilul din imagine dupa toate probailitatile este ori un ford ori un buick model 1936-1938 in niciu un caz sfirsitul primului razboi mondial [ 1918-1919].Va multumesc .

oferta-wise