Actualitate Calendarul zilei

La mulți ani, Cristina KÖVY CINCU!

image_printPrinteaza

CRISTINA KÖVY CINCU s-a născut în 3 ianuarie 1961 la Sighetu-Marmaţiei. A absolvit Școala Populară de Artă Sighet (clasa de coregrafie și chitară) și Liceul „Dragoș Vodă” (promoția 1980). A obținut licenţa de Artist liber profesionist în coregrafie; maestru de balet II A la Centrul de perfecționare București.

S-a specializat în domeniul coregrafiei la Institutul de Coregrafie – Budapesta, Centrul Cultural – Miskolc, Studioul de dans – Timișoara și Teatrul Maghiar – Timișoara.

A participat la numeroase seminarii naţionale şi internaţionale organizate de şcoli de dans sub tutela F.R.D.S. (Federația Română de Dans Sportiv).

A obținut licenţa internaţională de antrenor la Şcoala Națională de Antrenori – București (curs postliceal şi postuniversitar de 2 ani) și a absolvit Universitatea de Arte “VATRA’’ Baia – Mare – Facultatea de Coregrafie. Are, de asemenea, licenţa în Artele Spectacolului de Teatru – specializarea-coregrafie (Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L. Caragiale”- București), licenţa de arbitru naţional clasa OPEN și licenţa de arbitru internaţional profesionist W.D.C. (World Dance Council) Anglia.

Cristina Kövy Cincu este fondatoarea şi coregrafa ansamblului de dans “MINI-MAXI” (1993), iniţiatoarea primei trupe de “MAJORETTE’’ în România (1995) și iniţiatoarea şi realizatoarea primului Festival Internațional de Dans (1996). Din anul 1996 este membru fondator și președinte al Asociației Clubul de Dans Sportiv “Mini Maxi Dance Club”.

Din anul 1997 este membră a FUNDAŢIEI EUROPENE PENTRU CULTURĂ ŞI CARNAVAL cu sediul în OLANDA (F.E.C.C.).

Cristina KÖVY CINCU a obținut cele mai multe și importante succese cu formația “Mini – Maxi”, formație ce a reprezentat municipiul Sighet, începând cu anul 1994, la numeroase competiții și festivaluri atât în țară cât și în străinătate. Elevii Cristinei Kövy Cincu au obținut numeroase titluri de campioni și medalii atât la individual cât și la formații (Standard și Latino).

La mulți ani, Cristina KÖVY CINCU!
Multe, multe succese în 2018 și-n anii ce vor urma!

Autor, „Salut Sighet!”

oferta-wise

1 Comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Cristina este un exemplu de perseverenta si de daruire si in familie si in societate. Bravo, Cristina ! Te felicit si te imbratisez. La multi ani alaturi de cei dragi.

oferta-wise