Actualitate Ce-o zîs?

La Sighet: ia mai… amânaţi măăăi!… Hau-hau! (autor, Horia Picu)

image_printPrinteaza

Un fel de început de pluguṣor aproape  în miezul… verii. În loc de „mânaţi” se potriveṣte mai bine „amânaţi”, iar in loc de „hăi-hăi” mai aproape de starea lucrurilor e „hau-hau”.

Vremea frigului și a zăpezii a trecut. Ni s-a promis din 2022 că… gata! Cum vine primăvara 2023, cum se începe lucrul la reamenajarea aleii pietonale de la piaţa de alimente. Şi sigur nu se va mai amâna lucrul. Ei… în 2022 nu s-a început pentru că sfârșitul era imprevizibil. Estimările firmei lucrătoare, aia care mai pune câte un petic de asfalt cu valabilitate limitată,  anul trecut au fost pesimiste. Dacă nu ajung banii pentru terminarea lucrării? Decât așa, mai bine să nu se apuce.

Zis și făcut. Nu s-au apucat de lucru gospodarii oraṣului. Am asistat la sesiunea de întrebări ṣi răspunsuri, de argumente și contraargumente dintre doamna consilier Adriana Curmei și directorul de la Urbana, desfășurată în sala Transist a Primăriei Sighetului. De-acolo știu că se va începe refacerea traseului amintit în primăvara lui 2023. Atunci vor fi bani mai mulţi și lucrarea va fi terminată, tot în 2023.

Văd că suntem la jumătatea lunii mai și aleea aia jalnică e în aceeași stare și acum. Se așteaptă venirea iernii, când plugușorul va putea fi adaptat la încremenirea administraţiei locale? Vom fredona atunci „ia mai amânaţi măi” în loc de „ia mai mânaţi măi”?

În loc de „hăi-hăi” cum zice cântecul străbun vom auzi dezamăgiţi „hau-hau”? Adică un fel de „iar v-am dus cu vorba”? Iar v-am promis ceva ce n-aveam de gând să realizăm?

Să nu ne pierdem speranţa, stimaţi sigheteni. Vremea frigului s-a cam dus. Acum au înverzit și înflorit pomii. Au înverzit și ei pe unde i-au lăsat „specialiștii” s-o facă, mai mult de jur-împrejurul trunchiurilor, că pe la crengi n-aveau cum. Pentru că nu le mai au!!

Poza din articol arată suferinţele unui pom lipsit de crengi.

Primăvara creṣte iarba. Prin parcul cel nou creṣte mai greu. E prea mult nisip pe-acolo. Unde nu-i nisip, sunt bucăţi cărămizii așezate artistic în spaţii curbe bine delimitate. Aparatele de joacă sunt penibile, aṣa cum e întreaga realizare  pentru care s-au certat.

Ştiţi dvs. cine!

Pe facebook mă uit acum la parcul de joacă pentru copii, realizat la Remeţi. Faceţi o comparaţie și apoi să nu mai… amânaţi.

Ştiţi dvs. ce!

Horia Picu

oferta-wise

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

oferta-wise