Actualitate Cultură Știri

La Sighet: „Nuanțele abisului” – prima expoziție personală Paul Hitter

image_printPrinteaza

Miercuri, 13 decembrie 2017, de la ora 15:00, la Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei din Sighet, are loc vernisajul expoziţiei de pictură („Nuanțele abisului”) a artistului Paul Hitter. Expoziția va fi deschisă în perioada 13 decembrie 2017 – 7 ianuarie 2018.

Expoziţia are ca temă centrală „reeducarea”, punctul culminant al violenței detenției politice în perioada comunistă.

Picturile lui Paul Hitter vorbesc despre tortura fizică și psihologică și despre trăirile profunde ale deținutului în momentele cele mai dificile, iar fiecare lucrare are la bază mărturia unui supraviețuitor al detenției.

Expoziţia inaugurală a avut loc la Pitești, punctul cel mai fierbinte al Reeducării, apoi lucrările au fost expuse la Muzeul Cetăţii Făgăraşului, un alt loc unde opozanţii comunismului au fost închiși. Drumul tablourilor a bifat încă două expoziţii din zona Canalului Dunăre Marea Neagră, Hârşova şi Cernavodă.

Natural, din acest periplu expoziţional nu putea lipsi Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei, cel mai complet muzeu dedicat victimelor regimului concentraționar comunist.

Deși, chiar în zilele noastre, foștii deținuți politic par a fi de multe ori uitați, chiar stigmatizați, dovada cea mai vie că ei au învins este faptul că mulți dintre noi, cei tineri, nu i-am uitat. În acest haotic început de mileniu, suferința și rezistența lor devin adevărate lumini călăuzitoare. Lecția lor, o lecție ce transcende generațiile și timpul, este una a demnității, a credinței și a valorilor autentice, atât de necesară nouă, celor de astăzi. Eu le mulțumesc; inspirația mea, știu sigur, de la ei a venit, iar mâna mea a circulat pe pânză, condusă, de multe ori, de către ei.

Printre aceste lucrări, vă veți simți, poate, apăsați la prima vedere; dar să nu uitați că vă aflați printre prieteni, printre cei care prin sângele și suferința lor, au răscumpărat sufletul și demnitatea unui întreg popor. ”  (Paul Hitter)

Paul HITTER este un pictor român, născut în 1982, care îl are ca Maestru pe artistul Matei Şerban Sandu. A studiat la Academia de Artă din München în clasele artiștilor: Nikolaus Lang, Sean Scully, Karin Kneffel. Şi-a descoperit propriul stil în pictură, numit Expresionism Balcanic.

Până în prezent, a avut expoziţii personale şi de grup în: București, Praga, Los Angeles, Marsilia, Milano, Paris, Las Vegas, Salt Lake City.

În prezent, trăieşte în România şi în Statele Unite ale Americii.

Site-ul de prezentare Paul Hitter: www.paulhitter.com

 

 

 

 

oferta-wise

1 Comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

oferta-wise