Actualitate Cultură Știri

Latina de CNDV Sighet deschide sezonul 2020!

De la stânga la dreapta: Fabian Popovici, prof. Brîndușa Oanța, Carolina Burcuș, Vasile Gabriel Vouciuc
image_printPrinteaza

A început sezonul olimpiadelor școlare. Prima materie (la care se cunosc deja rezultatele) „chemată” la județ pentru confruntare la nivel înalt a fost… limba noastră cea latină! Duminică, 02 februarie 2020, a fost prima sărbătoare. Sărbătoare pentru… CNDV-iști!

Patru tineri au reprezentat cu mare succes unul dintre cele mai titrate colegii din județ (tot la C.N. „Dragoș-Vodă” ne referim!). Iar trei dintre ei, Carolina Burcuș, clasa a VIII – a (90 de puncte); Vasile Gabriel Vouciuc, clasa a IX -a E (95 de puncte); Fabian Popovici, clasa a IX – a F (85 de puncte) s-au calificat la faza pe țară, ce se va desfășura la Târgu Jiu, în luna aprilie.

Pregătiți de prof. Brîndușa Oanța, cei trei elevi calificați și-au propus să confirme valoarea si soliditatea pregătirii lor și la confruntarea națională. În aprilie, laurii vor fi mai… strălucitori!

Dar să-i ascultăm și pe ei!

Mă bucur foarte mult că am participat la această olimpiadă, a fost cu adevărat o experiență frumoasă. Am început cu câteva emoții care au înflorit, pe parcurs, cu fiecare nouă lecție învățată, în entuziasm și optimism – și într-un final, în rezultatele de acum. Am învățat despre o limbă care încă trăiește în fiecare dintre noi și mi-a fost deschisă o poartă spre o complet altă lume. Așa că, pornesc spre națională cu gânduri pozitive și cu inima deschisă spre mai multe cunoștințe! (Carolina Burcuș, clasa a VIII-a)

Mi-a făcut o deosebită plăcere să particip la Olimpiada de Limba Latină. Chiar dacă asta presupune multă muncă, atmosfera de competiție și satisfacția adusă de rezultate sunt mult mai valoroase. Mulțumesc doamnei prof. Brîndușa Oanță pentru pregătire și tuturor celor care mi-au fost alături! E o mare onoare, și în același timp o mare provocare să particip la etapa națională, experiență de care am mai avut parte o singură dată, însă sunt convins că voi face o treabă bună la Târgu Jiu, iar distracția nu va lipsi :). (Vasile Gabriel Vouciuc, clasa a IX-a E)

Frumusețea Olimpiadei de Limba Latină nu stă în demonstrarea performanțelor și capacităților tale ca elev, ea stă în dorința și pasiunea de a lucra într-o lume magică a cuvintelor, un univers infinit de exercițiu al minții. Cel mai important fapt este că fiecare etapă aduce noi interacțiuni cu noi oameni și mentalități diferite, care te impulsionează să-ți dorești să avansezi la nesfârșit, căci tablourile întipărite în minte nu se vor șterge niciodată. (Fabian Popovici, clasa a IX-a F)

Salut, Sighet!

oferta-wise

1 Comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 • Onorata si admirata Doamna Profesoara O. Brindusa,

  Ne-a produs azi o mare bucurie anuntul facut de Site-ul Salut,Sighet! ca profesoara O Brindusa, de la CNDV-Sighet, a obtinut acest mare si frumos succes; trei elevi ai Domniei Sale sunt calificati la faza pe tara la obiectul pregatiti de Dumneaei, limba latina.
  Va adeseaza, Doamna Profesoara Brandusa, deosebit de calduroase felicitari, pentru un atat de mare si frumos succes si va ureaza si mai departe un deplin si stralucitor succes, din toata inima, ca si in continuare, doi profesori pensionari, in varsta, Maria si Gheorghe Barcan si cu toti ai nostri.

  Doamne ajuta !

  E o dubla multumire pentru noi, fiul nostru din Anglia avand azi aniveresarea zilei de nastere, a 48-a; le unim pe amandoua intr-una singura si asa, mai puternica, o asociem pentru ambele persoane dragi.
  Transmitem felicitari si mmult succes si elevilor Dvs castigatori, care v-au ascultat si o sa va asculte, pentru un succes deplin.

  Cu multata dragoste si admiratie, cu respect si deosebita pretuire, va imbratiseaza, familia

  Maria si Gheorghe Barcan.

oferta-wise