Actualitate Editorial

Secretul… liberalilor sigheteni!

foto: Ion Mariș
image_printPrinteaza

Marți, 04 februarie 2020, la sediul PNL Sighet a avut loc prima conferință de presă din noul an, cu promisiunea că prezența în fața sighetenilor și-a decentei prese locale va fi o constantă și nu o excepție.

La conferința liberalilor sigheteni a participat un trio foarte motivat – se pare! – de provocările acestui an electoral: Daniela Onița – Ivașcu, președinta PNL Sighet, Nelu Știrb, vicepreședinte și Vasile Bodnar, consilier local.

Conform formatului standard al conferinței de presă, prima parte (susținută de președinta liberalilor sigheteni) a fost dedicată discuțiilor și proiectelor analizate/ aprobate în ultima ședință a Consiliului Local Sghet. Am reținut un lucru foarte important, repartizarea locuințelor sociale, amplasate în două imobile deja finalizate (din zona Fuchs – Făget), urmează să intre în linie dreaptă. Da, era și cazul să se întâmple acest lucru! Au fost depuse, pentru cele aproape 100 de locuințe sociale, 575 dosare (unele sunt – atenție! – din… 1998!), fiind actualizate aproximativ 104 dosare. Să vedem cât de repede se vor mișca lucrurile, orice amânare a repartizării ar fi o greșeală majoră a Consiliului actual ce-și va încheia mandatul în câteva luni.

Mi-a atras atenția și abordarea pro-cetățean a consilierilor care s-au opus majorării tarifelor solicitate de către societatea de salubritate Herodot.

În intervenția sa, medicul Vasile Bodnar a pledat convingător pentru înființarea în cadrul Spitalului Municipal Sighet a unei secții de îngrijire paliativă.

Nelu Știrb a făcut un scurt bilanț al realizărilor liberale în anul 2019 dar, cel mai important mesaj a fost cel de aducere aminte și sugestia de implicare (nu doar liberală) pentru comemorarea marelui om politic Iuliu Maniu, decedat la Sighet la 5 februarie 1953.

Ziua de 5 februarie trebuie să ne amintească nu doar de Iuliu Maniu ci de toate marile personalități ale României interbelice ucise de un regim brutal, ce și-a disprețuit programatic intelectualii. (Nota bene: nici azi, din păcate, intelectualii nu sunt printre favorizații sistemului… democratic!).

Revenind la conferința de presă, aceasta a avut și o mică „repriză” de întrebări. Încercând să aflu câteva dintre proiectele pe termen scurt pe care le va propune candidata liberalilor la „fotoliul” de primar al Sighetului am fost asigurat – deocamdată – de secretizarea maximă, pentru a nu fi „plagiată” de contracandidații din competiția ce se va desfășura peste câteva luni. Sunt foarte, foarte curios să auzim/ vedem câteva proiecte credibile!

Ar trebui să avem o ofertă de primariat suuuper generoasă! După 30 de ani de experimentat democrația ne așteptăm la abordări echilibrate, fără parti – pris – uri, ale celor care ne doresc și/ sau își doresc progres și prosperitate pentru… comunitate. Sună bine, nu?

Da, în curând vom afla toate „secretele” viitorilor candidați! Se deschide sezonul paradisului electoral!

Trebuie să decidem ce ne dorim, care ne sunt așteptările! Nu chiar azi! :))

Ion MARIȘ

oferta-wise

1 Comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Foarte interesanta dezbatere! dar despre infrastructura de ce nu ati dezbatut nimic? CHIAR NU VA INTERESEAZA STRAZILE LATURALNICE CHIAR NU VRETI SA STITI CA NU AVEM GAZ, NU AVEM APA, NU AVEM CANAL NU AVEM SANSA DE A NE DUCE COPII LA SCOALA CA NU INTRA NICI UN TAXI PE STRAZILE NOASTRE CA NU AVEM O BUDA PUBLICA IN ORAS, CA NU AVEM UN ILUMINAT PUBLIC CA NU AVEM CUM SA MERGEM ACASA SEARA DE CAINI COMUNITARI, CA SE VOR TERMINA CU TAIERILE SI NU VOM AVEA CU CE SA TRAIM SA NE INCALZIM? OARE CHIAR NU VA INTERESEAZA? o fi mai important: În intervenția sa, medicul Vasile Bodnar a pledat convingător pentru înființarea în cadrul Spitalului Municipal Sighet a unei secții de îngrijire paliativă.si mult mai important ar fi:Nelu Știrb a făcut un scurt bilanț al realizărilor liberale în anul 2019 dar, cel mai important mesaj a fost cel de aducere aminte și sugestia de implicare (nu doar liberală) pentru comemorarea marelui om politic Iuliu Maniu, decedat la Sighet la 5 februarie 1953. Apoi doamna Daniela daca incepeti asa nu vad decat ceea ce am vazut 30 de ani: Filipciuc, Godja, Ovidiu, Horea si acum urmati dumneavoastra! Sa imi fie cu iertare dar Sighetu are nevoie de asfalt, apa, canal, GAZ,si o buda publica!

oferta-wise